Mersin'den Uzaya Yolculuk - Son Dakika
Yerel

Mersin'den Uzaya Yolculuk

Mersin\'den Uzaya Yolculuk

Türkiye’nin sayılı astrofizikçilerinden olan astronot adayı Selçuk Topal, Mersin’de özel bir okulda, ’Astronomi ve Bilimde Kariyer’ konulu konferans verdi.

04.11.2015 13:39

Türkiye'nin sayılı astrofizikçilerinden olan astronot adayı Selçuk Topal, Mersin'de özel bir okulda, 'Astronomi ve Bilimde Kariyer' konulu konferans verdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, 'Gezegenimiz dünyadan galaksilere içinde yaşadığımız evren' ve 'Nasıl astronot olunur' konularında bilgiler veren Topal, bu tür etkinliklerin, astronomi ve bilimi genç nesil arasında yaymak ve sevdirmek anlamında önemli olduğunu söyledi. Bu kapsamda, 66 okul ve 5 üniversiteye 33 bağlantıyla 10 binden fazla ortaokul, lise ve üniversite öğrencisiyle buluştuğunu aktaran Topal, "Konferanslarımızla, bilimde kariyer yapacak geleceğin akademisyenleri olan bugünün genç beyinlerine, akademisyen olabilmenin yolları deneyimlerle aktarılmaktadır" dedi.

Topal, bu işe ilgi duyan kişilere ulaşarak Türkiye'yi astronomi ve bilim dallarında gelecekte daha iyi yerlere taşımak için çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'den Uzaya Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement