Mezarlıkta Su Satarak Harçlıklarını Çıkarıyorlar - Son Dakika
Yerel

Mezarlıkta Su Satarak Harçlıklarını Çıkarıyorlar

Mezarlıkta Su Satarak Harçlıklarını Çıkarıyorlar

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde mezarlıkta bulunan çocuklar, harçlıklarını ziyaretçilere su satıp, ölülerine Yasin okuyarak çıkarıyor.

29.08.2014 18:14  Güncelleme: 18:21

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde mezarlıkta bulunan çocuklar, harçlıklarını ziyaretçilere su satıp, ölülerine Yasin okuyarak çıkarıyor.

Şeyh Halil Mira Mezarlığı Mezarlığı'nda genellikle Perşembe günleri yaşları 8 ile 15 arasında değişen çocuklar, ücret karşılığında mezarlıkları ziyaret edenlere su satarak ölülerine Yasin okuyor. Hem ev ihtiyaçlarını gidermek hem de harçlık çıkarmak için bu işi yaptığını belirten Yusuf Doğan, "12 yaşındayım ve 1 yıldır genellikle Perşembe günleri mezarlığa gelip burada bidonlar haline su taşıyorum. Ölen yakınlarının mezarlarına gelen vatandaşlar bizlerden mezarlara su dökmemizi istiyor, bunun karşılığında bizlere 1 lira ile 5 lira aralığında para veriyorlar. Bu parayı hem evimizin ihtiyaçlarını gidermek için hem de kendi cep harçlığımız için kullanıyor. Okulların açılmasına az kaldı hem okul eşyalarını alıyoruz hem de okula harçlık götürebilmek için kendimize para topluyoruz. Ailemizin maddi imkanları çok iyi olmadığı için bunu yapıyoruz, yaşımız küçük olabilir ama çok şükür elimizden iş geliyor" dedi.

Mira Mezarlığı'nda Yasin okuyarak para kazanan 13 yaşındaki Ayşe Aksoy ise, "Mezarlıklarda Yasin okuyarak para kazanıyoruz. Bu sıcakta okul harçlığımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Biz de şimdi parklarda oyun oynamak isterdik fakat bizim maddi durumumuz başkalarınki gibi iyi değil. Burada mezarlık başında yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlara ölen yakınları için Yasin okuyorum ve onlarda gönüllerinden geldiğince bana harçlık veriyor. Ben de bu harçlığı evde toplayıp okula gittiğim zaman harcıyorum, okul ihtiyaçlarımı gideriyorum" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezarlıkta Su Satarak Harçlıklarını Çıkarıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement