MHP Büyükşehir Adayı Taşer'den Kocaoğlu'na Eleştiri! - Son Dakika
Yerel

MHP Büyükşehir Adayı Taşer'den Kocaoğlu'na Eleştiri!

MHP Büyükşehir Adayı Taşer\'den Kocaoğlu\'na Eleştiri!

Çalışmalarını aralıksız sürdüren MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer Karşıyaka tramvayı ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

29.01.2014 15:29

Çalışmalarını aralıksız sürdüren MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer Karşıyaka tramvayı ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taşer, Siyasetçi ve yerel yönetici olmak yüksek bir demokratik anlayış gerektirir, iş ahlakı gerektirir. Maalesef Sayın Kocaoğlu'nda bunu göremiyoruz. Çakmur kadar olamadı. Geçmişte Çakmur ilk hazırlanan metro projesinde mesafe kat etmesine rağmen seçimler yaklaştığı için büyük bir kemalat göstererek ihalesini seçimlerden sonrasına bırakmış ve olur da biz kazanamayız yeni gelen belediye ekibi bunu yapmalıdır, demişti yine Özfatura da bir çok yapım ihalesinde aynı yüksek anlayış ve saygıyı göstermiş seçimlere az bir süre kaldığı için o ihaleleri seçim sonrasına bırakmıştı. Ne yazık Kocaoğlu'nda bunu göremiyoruz. Yangından mal kaçırır gibi Karşıyaka Tramvay ihalesine çıkıyor. ya daha iyi bir proje ortaya atılırsa, ne olacak? Kaybedilen zamanı ve parayı Kocaoğlu mu karşılayacak? İzmir'e ve İzmirliye saygı göstermediğini her fırsatta ispatlayan CHP adayı "yalaka" ifadesini pekiştirmiştir, İzmirliye bakış açısını yine ortaya koymuştur!" dedi.

Türk-İş, Manisalılar Derneği, Karadenizliler Derneği ve Bal-Göç'ü ziyaret eden MHP Adayı Taşer gitti her yerde ilgiyle karşılandı. TÜRK-İŞ Başkanı Karakoç'a çekirdekten belediyeci olduğunu belirten Taşer,"Büyükşehir Belediyesi'nde yaklaşık 10 bin personeli bünyesinde barındıran bir İZELMAN Genel Müdürlüğü geçmişim var. Beni en iyi işçiler tanır. Benim onlarla nasıl bir diyalog içinde olduğumu en iyi size onlar bilir ve anlatır" dedi. Taşer, "Genel müdürlüğüm döneminde katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışını benimsedim. Şirketin yönetim kurulunda bünyesinde bulunan işçilerin söz sahibi olması için kararlar aldım. O dönem başkanımız Sayın Burhan Özfatura'ya 'işçimin kendi hakkını arayabilmesi yönetim kuruluma işçilerimden birini almak istiyorum' dedim. Karar mekanizması içinde benim işçilerimden birisi olması gerekiyor. Hatta o zaman dedikodusu olmasın diye bizim dönemimizde bizzat benim işe aldığım personel değil benden önce CHP'li Belediye Başkanı Yüksel Çakmur'un işe aldığı bir arkadaşa ricam ettim. Yedi kişilik yönetim kurulunda işçileri temsiler bir arkadaşa görev verdik. Gerek şirketin yürüyüşü esnasında, gerek personel zamlarının yapılacağı saatlerde işçinin de yönetim kurulu üyesi olarak toplantılara gelmesini, haklarını savunmalarını istedik. ve bu sistemi belediye şirketinde uyguladık.1999 yılında İZELMAN şirketi yaklaşık 1 milyon TL kar etti. O günün şartlarında bunu başardık. Başkana gittim dedim ki 'başkanım biz burada kar ettik, 600 milyon lirasını vergi vereceğiz' Ama ben bu karı işçilerime düşük maaş verdiğim için elde ettim. Başkandan bana izin vermesini istedim. İşçilere ikramiye adı altında para vermek istediğimi söyledim. Çünkü şirket kar ettiyse işçilerin sayesinde kar etmişti. Başkan bana o zaman 'başın derde girer' dedi. Ben de 'bu uğurda başımın derde girmesi şereftir, yeter ki izin verin' dedim. ve başkanın oluru ile işçi kardeşlerimize o dönem ikramiye adı altında maaşlarına eklemeler yaptık. Şirketin o dönemki 1 milyon TL'lik karını 200 bin TL'ye düşürdüm. Tam 800 bin TL'sini yani kar oranının yüzde 80'ini işçilere dağıttım. Biz böyle yönetim şeklini uyguladık. İşçi her zaman başımızın tacı oldu" dedi.

Karakoç ise, "Sayın Taşer'i İZELMAN Genel Müdürlüğünde yaptığı çalışmalarla tanıyoruz. Bizlere gelip ziyarette bulunduğu için kendisine çok teşekkür ediyoruz. İzmir'e hakkıyla hizmet ederken işçisiniz de unutmayacağını biliyoruz. Biz sendika yönetimi olarak siyasi parti ayrımı yapmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bize gelecek bütün adayları dinleyeceğiz, projelerine bakacağız. Bize vermiş olduğu değere bakacağız. İş alanında işçilerimizin büyük hak kayıpları var. Örgütlenme önünde büyük engellerimiz var. Taşeron işçiliğine son verdirmek istiyoruz. Siyasi partilerden bu çalışmalarımıza destek olmalarını istiyoruz. Murat Taşer Başkan Bize destek olsun" Diye konuştu.

TÜRK-İŞ'in ardından Bayraklı'da Manisalılar Derneği'ni ziyaret eden Murat Taşer, Dernek Başkanı Halit Oran ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Taşer, "İzmir'de en fazla Manisalıların olduğu bir ilde arkadaş kusura bakma sesiniz az çıkıyor. Biraz daha sesinizi yükseltmelisiniz esprisini yapınca gülüşmelere neden oldu. Soğuk havada, sıcak bir atmosferin oluştuğu Bayraklı'da, Manisalılar ve İzmirliler Taşer'e yoğun ilgi gösterdi. Derneğin bahçesinde toplanan seçmenlere projelerini anlatan Taşer, kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi. Vatandaşın Metro ile ilgili merakını gideren Taşer, Bayraklı'ya ayrı bir metro hattı düşündüklerini söyledi. Alternatif metro hattı olacağını belirten Taşer, Halkapınar'dan gelip Bayraklı'dangeçicek, Manavkuyu'da Bayraklı'dan geçecek Bornova Aşık Veysel Rekreasyon alanına yeni bir metro hattı düşünüyoruz. Artık İzmir toplu taşım ulaşımına yönelmek zorunda. Bütün varını yoğunu toplu ulaşıma vermek zorunda. Çünkü toplu ulaşıma vermediğiniz zaman geleceğimiz yok. Araçlar şehri öldürüyor. ya kenti öldüreceğiz ya da araçları tercih edeceğiz. Alternatif metro hatları gündeme gelmeli. 3. Katlı metro hatları hayata geçirilmesi lazım. Çevre kirliliğine, toplu ulaşıma, insanımıza yakışacak tüm yeni nesil toplu ulaşım araçlarına süratle geçmemiz lazım. Çok geç kalındı" dedi. Murat Taşer ve MHP İl Teşkilatı İzmir Manisalılar Derneği'nin ardından Karadenizliler ve İzmir Balkan Göçmenleri Derneğini ziyaret etti. Buralarda da projelerini anlatan Taşer, ben İzmir sevdalısı bir İzmirli olarak, oyunuza talibim. Yapmak kendi şehirim için yapmak istediğim 250 proje var. Bunu yapmak içinde sizlerin oyunu istiyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Büyükşehir Adayı Taşer'den Kocaoğlu'na Eleştiri! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement