Minik Öğrencinin Öğretmenler Günü Hediyesi, "Yufka Ekmeği" - Son Dakika
Yerel

Minik Öğrencinin Öğretmenler Günü Hediyesi, "Yufka Ekmeği"

Minik Öğrencinin Öğretmenler Günü Hediyesi, "Yufka Ekmeği"

Antalya'nın Demre ilçesinde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasında duygulu anlar yaşandı.

26.11.2013 09:54

Antalya'nın Demre ilçesinde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasında duygulu anlar yaşandı. Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'ın küçük bir öğrenci iken öğretmeni ile yaşadığı bir anıyı anlatması salondaki öğretmenleri duygulandırdı.

Beymelek Beldesi Karabibik Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Demre Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Demre Garnizon Komutanı Hasan Erdoğan, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Demre İlçe Emniyet Müdürü Soner Yalım, Demre Müftüsü Bahattin Ataklı, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör ile okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Öğretmenler Günü mesajı okunduktan sonra emekli öğretmen Şennur Acar'a Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman bir plaket ve çiçek verdi. Şennur Acar, plaketini aldıktan sonra 39 yıllık meslek yaşantısının bir çırpıda geçtiğini, göreve ilk başladığı gün olan heyecanını hiç kaybetmediğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ise öğretmenlerin dersleri dışında topluma örnek olma, öğrencilerini yönlendirme gibi görevleri olduğunu belirterek, "Öğretmenler öldükten sonra bile fikirleri ile öğrencilerini etkilemeye devam edebilen insanlardır. Zor koşullarda bile olsa mesleğini icra ederken bir öğretmenin ilham kaynağı kendisine bakan masum bakışlardır" diye konuştu.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman da törende yaptığı konuşmada iki yıllık akademik çalışma hayatı içinde üniversitede derse girmesinin yanında hem bir öğretmen eşi hem de bir öğretmen çocuğu olarak öğretmenlik mesleğine aşina olduğunu ifade etti. İlköğretim öğrencisi iken yaşadığı bir anıyı paylaşan Kaymakam Karaman, tek maaşlı bir öğretmen çocuğu olarak Ankara'da zor şartlar altında öğrenimini sürdürürken, bir Öğretmenler Günü'nde öğretmenine herkes gibi bir hediye alacak imkanı olmayınca anneannesine yufka ekmek yaptırıp öğretmenine hediye ettiğini hayatı boyunca unutamadığını söyledi. Karaman, öğretmenlerin bir insan üzerindeki etkisinin ömür boyu sürebileceğine örnek olması için bu anısını ilk defa paylaştığını belirtirken salondaki öğretmenlerin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Alkışlarla kürsüden inen Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'dan sonra bir yıllık stajlarını tamamladıktan sonra asil öğretmen kadrosuna geçecek 27 aday öğretmenin yemin töreni yapıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Öğrencinin Öğretmenler Günü Hediyesi, 'Yufka Ekmeği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement