Mttb'den 28 Şubat Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Mttb'den 28 Şubat Tepkisi

Mttb\'den 28 Şubat Tepkisi

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyeleri, 28 Şubat post modern darbesini protesto ederek, halen cezaevinde bulunanlara özgürlük istedi.

28.02.2014 18:58

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyeleri, 28 Şubat post modern darbesini protesto ederek, halen cezaevinde bulunanlara özgürlük istedi.

Orhan Camii meydanında Cuma namazı çıkışında toplanan MTTB Sakarya Şubesi üyeleri adına Eğitim Kültür Başkanı Halil Amuce tarafından basın açıklaması okundu.

Amuce okuduğu açıklamada, "Bugün günlerden 28 Şubat. Eğitim hakkı elinden alınan başörtülü üniversite öğrencileri, ikna odaları, zindanlara doldurulan Müslümanlar, adaletsizlik ve zulüm. Tarihe bıraktığı izlerle belki de unutulmayacak olan, unutulmaması gereken bir günden bu yana 17 yıl geçti. Bugün dönüp sürece baktığımızda 28 Şubat'ta mağdur durumunda olan milletimizin refahının, haklarının ve özgürlüklerinin o günlere göre ne kadar değiştiğinin farkındayız. Hatta fazla gelen bu rahatlığın oluşturmuş olduğu rehavetin de farkındayız. 28 Şubat'tan günümüze geldiğimizde değişmeyen bazı şeyleri de görmekteyiz. Suçu tespit edilemeyen, ama yıllardır zindanlarda hayatı geçen Salih Mirzabeyoğlu, Malatya'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp yıllardır ihtimale binaen cezaevinde tutulan Milli Türk Talebe Birliği'nin Malatya Başkanlığını yapmış Zekeriye Şengöz ve MTTB'li Fahri Memur, 14 yaşında devleti yıkmaya teşebbüsten darağacı gösterilen Yakup Köse… Çektikleri haksız cezanın yeterliliğine inanılmayan Umut Davası mağdurları hala 28 Şubat'ın izlerini günümüze taşımaktadır. Milli Türk Talebe Birliği olarak diyoruz ki; eğer 28 Şubat bitme sürecine girecekse bu, mağdurların özgürlüğüne kavuşmasıyla başlayacaktır. 28 Şubat döneminde asker, yargı ve medya ile birlikte darbenin işbirliğini yapan YÖK'ün kapatılması gerektiğini Milli Türk Talebe Birliği olarak yıllardır dile getirmekteyiz. Ülkemizi geriye götüren 28 Şubat gibi yaşadığımız birçok sorunun çözümü olarak gördüğümüz Yeni Anayasa'nın biran önce yapılmasını istiyoruz. Milli Türk Talebe Birliği, 28 Şubat'ın bir daha yaşanmasını istemediği gibi, izlerinden biran önce kurtulmak istiyor" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mttb'den 28 Şubat Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement