Nevşehirli Boksör Esra Yıldız Dünya 2.si Oldu - Son Dakika
Yerel

Nevşehirli Boksör Esra Yıldız Dünya 2.si Oldu

Nevşehirli Boksör Esra Yıldız Dünya 2.si Oldu

Bulgaristan'ın Albena kentinde düzenlenen Dünya Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonasında Türkiye'yi temsil eden Nevşehirli Esra Yıldız, final maçında İrlandalı rakibi Mc Ginty Ciara ile berabere kaldı.

01.10.2013 08:48

Bulgaristan'ın Albena kentinde düzenlenen Dünya Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonasında Türkiye'yi temsil eden Nevşehirli Esra Yıldız, final maçında İrlandalı rakibi Mc Ginty Ciara ile berabere kaldı. Yıldız hakem kararı ile dünya ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Nevşehirli boksör Esra Yıldız Dünya Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonasında Çeyrek Finalde karşılaştığı Hindistanlı rakibini yenerek yarı finale çıkıp dünya üçüncülüğünü garantilemişti. Yarı finalde Amerikalı rakibi Lesa Kenney i 3-0 yenerek finale çıkmaya hak kazanan Yıldız, İrlandalı rakibi ile 28-28 lik skorla berabere kaldı. Yıldız, hakemin tercih hakkını İrlandalı sporcuya kullanması ile Dünya 2.si olarak Türkiye'ye döndü.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Antrenörü Nedim Baba yaptığı açıklamada, Yıldız'ı başarısından dolayı tebrik ederek, "Nevşehir'e 2012 yılında Avrupa 3. lüğü ve 2013'te Dünya 2. liği kazandırdık. 2014 yılında yapılacak olan Gençler Olimpiyatlarında Olimpiyat Şampiyonluğunu hedefledik. Başarımızda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İl Müdürümüz Mustafa Ünlüer'e teşekkür ederiz" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehirli Boksör Esra Yıldız Dünya 2.si Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement