Ödemiş'te Çiğ Sütte Verim ve Kalitenin Arttırılması Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Çiğ Sütte Verim ve Kalitenin Arttırılması Toplantısı

Ödemiş\'te Çiğ Sütte Verim ve Kalitenin Arttırılması Toplantısı

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ödemiş İlçe Müdürlüğünün katılımı ile Kayaköy beldesinde çiftçilere yönelik 'Çiğ Sütte Verimin ve Kalitenin Arttırılması” konulu eğitim toplantısı yapıldı.

21.12.2013 10:39

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ödemiş İlçe Müdürlüğünün katılımı ile Kayaköy beldesinde çiftçilere yönelik 'Çiğ Sütte Verimin ve Kalitenin Arttırılması" konulu eğitim toplantısı yapıldı.

Toplantıya Ödemiş Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürü İbrahim Altıntaş, Ziraat Mühendisi Aytekin Güneş, Gıda Mühendisi Selcen Doğan ve Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, S.S. Kayaköy Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Emin Peker ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Ziraat Mühendisi Güneş, çiğ sütte verimin ve kalitenin arttırılması konusunda bilgilendirme yaptıktan sonra; çiğ sütün toplanması, muhafazası, nakli ve pazarlanmasının belirli esaslara göre yapılması gerektiğini ifade eden Gıda Mühendisi Selcen Doğan, plastik güğümlerle taşınmasının yasaklandığını belirtti. Çelik tanklarla taşıma şartı getirildiğini vurgulayarak; önümüzdeki dönemde Türkiye'de "Kaliteli süt üreten işletmeler" ve "Kaliteli sütü işleyen işletmeler" ön planda olup, değer kazanacaktır şeklinde devam etti.

Ödemiş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, katılımcıların görüşlerinin tek tek dinlendiği toplantıda, çiğ sütün toplanmasının üretici örgütleri vasıtasıyla yapılabileceği dile getirilirken ayrıca örgütler aracılığıyla ihale usulüyle satılabileceği belirtildi. Çok sayıda üreticinin katıldığı ve Çiğ süt satışında referans birim fiyat uygulamasına geçilebileceğinin kaydedildiği toplantıda, üreticiler her türlü soruyu sorarak istedikleri bilgileri elde etme olanağı buldular. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Çiğ Sütte Verim ve Kalitenin Arttırılması Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement