Öğretmen Vizyon Programı Aydın'da Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Öğretmen Vizyon Programı Aydın'da Gerçekleştirildi

Öğretmen Vizyon Programı Aydın\'da Gerçekleştirildi

İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesi ve EBSAD işbirliği ile düzenlenen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Desteği ile yürütülen Genç Düşünce Projesi kapsamında farklı fakültelerde okuyan ve gelecekte öğretmen olmak isteyen öğrencilere yönelik “Öğretmenlik Vizyon Programı” gerçekleştirildi.

03.04.2015 09:38

İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesi ve EBSAD işbirliği ile düzenlenen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Desteği ile yürütülen Genç Düşünce Projesi kapsamında farklı fakültelerde okuyan ve gelecekte öğretmen olmak isteyen öğrencilere yönelik "Öğretmenlik Vizyon Programı" gerçekleştirildi.

ADÜ Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Halil Canavar, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Cumali Öksüz, Aydın Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, çeşitli okulların öğretmenleri ve Üniversitenin farklı bölümlerinde okuyan öğretmen adayları katıldı.

Program İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şube Başkanı Murat Yılmaz'ın açılış konuşmasıyla başladı.Düzenlenen programda geleceğin öğretmen adaylarına ilk bilgileri Eğitimci yazar Murat Yılmaz "Etkili Öğretmenlik Tecrübeleri" sunumuyla gerçekleştirdi.

Daha sonra Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar verdi. Üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Otrar, "Eğitimde Etkili İletişim Yolları" isimli semineriyle öğretmen adaylarını bilgilendirdi. Öğrencilerle sağlıklı iletişimin nasıl kurulması gerektiğini anlatan Otrar, sohbet şeklinde geçen programda kendi öğrencilik hayatından da örnekler verdi.

Öğretmenlik Vizyon Programının son konuğu Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytaç Açıkalın ise; "Öğretmenin İnsan ve Eğitim Felsefesi" konulu bir slayt sundu. Daha sonra öğrencilerle bire bir sohbet eden Açıkalın, bazı öğretmen adaylarına şiirler okutarak günlük yaşamdan sorular sordu ve öğretmenlik yaptığı yıllardan hatıralarını anlattı.

Program sonunda geleceğin öğretmen adaylarına katılım belgesi verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmen Vizyon Programı Aydın'da Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement