Ordu'da 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Ordu'da 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' Başlıyor

Ordu\'da \'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası\' Başlıyor

Türkiye'de ekmek israfını önlemek için toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca başlatılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"nın Ordu'da...

08.02.2013 13:42

Türkiye'de ekmek israfını önlemek için toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca başlatılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"nın Ordu'da etkin bir şekilde yürütülmesi için eylem planı hazırlanıyor.

Ordu'da yürütülecek "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" için hazırlanacak eylem planının hazırlık toplantısı, Vali Yardımcısı Ömer Adar başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Halk Sağlığı Müdürü Çetin Gündoğdu, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, TMO Ordu Şube Müdürü Feyzullah Bulut, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Şaban Akpınar, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Türkmen, İl Müftülüğü Şube Müdürü Teyfik Çıtak, Ordu Bakkalcılar Odası Başkanı Mustafa Nasuhbeyoğlu, Ordu Fırıncılar Derneği Başkanı İsa Yazıcı ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ömer Adar, Türkiye'de ekmek israfını önlemek için toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Ocak 2013 tarihinde "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" başlatıldığını hatırlatarak, "Türkiye'de ekmek israfının ulaştığı ciddi boyut konusunda kamuoyunu bilgilendirmek, kamuoyu duyarlılığı oluşturmak ve farkındalık oluşturmak için Sayın Başbakanımız tarafından 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' başlatıldı. Bu kampanyaya destek olmak amacıyla illerde çalışmalar yürütülmekte. Ordu'da da kampanyaya destek olmak ve katkıda bulunmak amacıyla bir çalışma başlatılması yönünde Sayın Valimizin bir talimatı oldu. Bu çalışmaları koordine etmek üzere de Sayın Valimiz beni görevlendirdiler. Bu kampanyanın ilimizde en etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla hazırlayacağımız eylem planını pazartesi günü Sayın Valimize sunacağız. Bugün, sizlerle birlikte hazırlayacağımız eylem planı için teknik bir çalışma yapmak amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Kampanyanın en etkin şekilde Ordu ili genelinde yürütülmesi için yapılması gereken çalışmalar konusunda sizlerin görüş ve önerilerinden yararlanmak istedik" dedi.

Kampanya için Ordu'da bir eylem planı oluşturulacağını ve bu plana göre çalışma yürütüleceğini belirten Vali Yardımcısı Ömer Adar, "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'nın ilimizde başarılı bir şekilde yürütülmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz bir hazırlık çalışması yaptı. Ben kendim de bir ön çalışma yaptım. Bu çalışmaları sizlerle paylaşıp, sizlerin de görüş ve önerileri doğrultusunda nihai bir eylem planı hazırlayıp Sayın Valimize sunacağız. Valimizin eylem planına son şeklini vermesiyle birlikte Ordu'da kampanya çalışmalarını başlatacağız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Vali Yardımcısı Ömer Adar, "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"na destek kapsamında Ordu'da yürütülecek çalışmaları belirlemek amacıyla oluşturulacak eylem planı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Daha sonra, eylem planı için Vali Yardımcısı Ömer Adar ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce hazırlanan çalışma taslağı, katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantı, katılımcıların, "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" için Ordu'da yürütülmesi gereken çalışmaları belirleyecek eylem planı hakkındaki görüş ve önerilerini dile getirmeleri ile son buldu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement