Oryantring yarışları Kapadokya'da başladı - Son Dakika
Yerel

Oryantring yarışları Kapadokya'da başladı

Oryantring yarışları Kapadokya'da başladıNEVŞEHİR Uluslararası Kapadokya Bisikletli Oryantring müsabakaları Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyü, Sinasos"ta yapılan 1 etap hedef bulma yarışlarıyla başladı.

29.03.2023 15:23  Güncelleme: 15:44

Oryantring yarışları Kapadokya'da başladı

NEVŞEHİR Uluslararası Kapadokya Bisikletli Oryantring müsabakaları Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyü, Sinasos"ta yapılan 1 etap hedef bulma yarışlarıyla başladı.

Start alan sporcular Kapadokya'nın eşsiz vadilerinde gezerken, aynı zamanda kendilerine verilen rota üzerindeki hedefleri topluyor. 5 kilometrelik parkurda toplam 25 hedefi bulunuyor. Bu yıl 4 ayrı kategoride düzenlenecek yarışlarda; Ortahisar (Uzun Mesafe), Göreme (Karma Bayrak Yarışı), Çavuşin (Orta Mesafe) ve Avanos ( Sürat ) kategoride düzenlenecek. Yarışlar cumartesi Orta mesafe "WRE ve Türkiye Şampiyonası ve Pazar günü yapılacak Avanos Sürat Türkiye şampiyonası ile tamamlanacak. Türkiye Oryantring Federasyonu As Başkanı Nermin Fenmen yaptığı açıklamada: "Uluslararası Kapadokya Bisikletli Oryantring Yarışması için çok güzel bir parkur hazırladık. Yarışmalara 40'ı yabancı olmak üzere toplam 106 sporcu katılıyor. Kapadokya bu spor için çok ideal bir parkur. Kapadokya'nın eşi benzeri yok, turizm açısından da bir numara. Parkurlarda hedef noktalarını işaretliyoruz. Oryantring yarışmasının bir takım zorlukları olmasına rağmen sporcular bu zorlukları seviyor" şeklinde konuştu. Yarışlara katılan Marco da, "Kapadokya'da yarışmak harikaydı. Parkurda çok güzeldi" şeklinde konuştu.

Oryantring yarışları Kapadokya\'da başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oryantring yarışları Kapadokya'da başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement