Osbük'ten Bakan Özlü'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Osbük'ten Bakan Özlü'ye Ziyaret

Osbük\'ten Bakan Özlü\'ye Ziyaret

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ziyaret etti.

08.09.2016 10:00

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü ziyaret etti.

Bakanlığın üzerinde çalıştığı Üretim Reform Paketi'nin öntaslağı ile ilgili istişarelerin yapıldığı ziyarette söz alan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, paketin hayata geçmesiyle birlikte sanayinin ve OSB'lerin uzun süredir devam eden pek çok sorununun çözüme kavuşacağını ifade etti.

Bakan Özlü'ye, OSBÜK'ün faaliyetleri ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Kütükcü, "Ülkemiz için hayati öneme sahip olan Üretim Reform Paketi Kanun Tasarı Taslağı, sanayi camiamızda ve OSB'lerimizde büyük heyecan uyandırıyor. Biz de OSBÜK olarak Türk sanayisinin üretim, ihracat ve istihdamına ciddi ölçüde katkı sağlayacağına inandığımız bu pakete katkıda bulunmak için çalışmalarımıza başladık. Ayrıca Üretim Reform Paketi'nin hayata geçmesiyle birlikte sanayimizin, OSB'lerimizin ve OSBÜK'ün uzun süredir devam eden sorunlarının çözüme kavuşacağını, ülkemizin 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesinde önemli bir mesafe kat edileceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

" Türkiye'nin müreffeh yarınları için üretmeye devam edeceğiz"

Hükümet ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü'ye Türk sanayisinin rekabet gücünü artıracak tüm çalışmalardan dolayı teşekkür eden Kütükcü, "OSB'ler olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye'nin müreffeh yarınları için üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Kütükcü, insan kaynağı sorununun artık Türkiye'deki tüm işletmelerin sorunu haline geldiğini, bu sorunun çözümü için meslek liselerinin daha fazla teşvik edilmesi ve üniversite öğrencilerinin yarım dönem sanayi işletmelerinde çalışmalarının zorunlu hale getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. İnsan kaynağı başta olmak üzere verimlilik konusunda da Türkiye'nin açığı bulunduğuna dikkat çeken Kütükcü, bu konuda daha fazla çalışma yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

"Problemlerimizi birlikte çözeceğiz"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, OSBÜK Başkanlığı'na seçilen Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükcü'yü tebrik eden Bakan Özlü ise, tüm çalışmalarını iş dünyasıyla istişare ederek hayata geçirmeyi önemsediklerini ifade etti. OSBÜK'ün Üretim Reform Paketi ile ilgili görüşlerinin kendileri için önemli olduğunu belirten Bakan Özlü, bu paketin amacının OSB'lerin ve yatırımın önündeki tüm engelleri kaldırmak olduğunu vurguladı. Özlü, kendisini ziyaret eden OSBÜK Yönetim Kurulu'na, "Hep birlikte çalışacağız, problemlerimizi birlikte çözeceğiz. Sanayi camiasının önünü açacak çalışmaları sizlerle birlikte yapacağız" mesajını verdi.

Ziyarete Başkan Memiş Kütükcü'nün yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, OSBÜK Başkan Yardımcısı Ali Bahar, Yönetim Kurulu Üyeleri Nurettin Özdebir, Hakkı Attaroğlu, Ömer Ünsal, Zeki Şahin, Adem Ceylan, Mustafa Yağlı, Denetim Kurulu Üyesi Nihat Tunalı, Bölge Müdürleri Komisyonu Başkanı Vahit Türkyılmaz ve Genel Sekreter Vekili Serkan Ata da katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osbük'ten Bakan Özlü'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement