Özel Sanko Okulları Robotu Dünya Derecesi Elde Etti - Son Dakika
Yerel

Özel Sanko Okulları Robotu Dünya Derecesi Elde Etti

Özel Sanko Okulları Robotu Dünya Derecesi Elde Etti

Ortadoğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen 10.Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2013 Robot yarışmalarına ilk defa katılan Özel Sanko Okulları öğrencileri ilk 8 takım arasına girerek 5.sırada yer almayı başardı.

20.03.2013 17:58

Ortadoğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2013 Robot yarışmalarına ilk defa katılan Özel Sanko Okulları öğrencileri ilk 8 takım arasına girerek 5. sırada yer almayı başardı.

Üniversitenin Kültür Kongre Merkezi'nde düzenlenen yarışmada sumo, mini sumo, çoklu mini sumo, çizgi izleyen, arama kurtarma, triatlon, çöp toplayan robot, mayın tarlası ve serbest kategorilerin yer aldığı yarışmaya Özel Sanko Okulları Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü öğrencileri üç kategoride katıldı. Yarışmada 12'si yurtdışından olmak üzere 40 üniversite ve 15 lise yer aldı. Toplamda 810 robotun ve binin üzerinde katılımcının bulunduğu yarışmada Özel Sanko Koleji ayrıca ilk 8 derece arasına girdi. Yarışma birincisi olan Karabük Üniversitesi robotu ile karşılaşan Sanko Sumo Team adlı robot, ilk sıralarda yer aldı. Ayrıca okulun Altarınoğlu ve Kara Murat isimli diğer robotları da yurtiçi ve yurtdışından birçok üniversite ve liseyi geride bırakarak çeyrek finale yükseldi. Öğretmenleri Orhan Çevik rehberliğinde tasarım ve kullanılan teknoloji ile ilgi çeken ve övgü alan robotları tasarlayan Burak Erkılıç, Furkan Adal, Derviş Arslan, Helin Batar, M. Zümrüt Karakaya, H. İbrahim Orhan, Anıl Zencirkesen, Fatih Baykal ve Burak Erdinç adlı öğrenciler sertifika ile ödüllendirildi.

Özel Sanko Okulları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tılfarlıgil, öğrencilerinin başarısının memnuniyet verici olduğun belirterek, "Sanko Koleji ve Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerimizin yaptığı Sanko Sumo Team adlı robot, uluslararası yapılan bu yarışmada birçok yabancı ve yerli üniversiteyi geride bırakarak derece elde etmiştir. Bu gurur verici çalışma için öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutlarım" dedi.

Öğrencilerin robotların yazılım, tasarım ve üretim aşamalarının yanı sıra kullanılan malzemeler dahil her şeyi okulun Mekatronik Laboratuvarındaki imkanlarla gerçekleştirdiklerinin altını çizen Tılfarlıgil, robotların otonom kontrollü olduğunu ve yapay zeka ile çalıştıklarını belirtti. Tılfarlıgil, öğrencilerinin bir insansı robotu tüm mekanik, elektronik ve yazılımlarını kendileri yapabilir duruma geldiklerini sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Sanko Okulları Robotu Dünya Derecesi Elde Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement