Prof. Dr. Alparslan'dan Son Ders - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Alparslan'dan Son Ders

Prof. Dr. Alparslan\'dan Son Ders

Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Alparslan, emekliğe anlamlı bir törenle uğurlandı.

26.06.2013 10:01  Güncelleme: 10:09

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Alparslan, emekliğe anlamlı bir törenle uğurlandı. Son dersini veren Alparslan, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Prof. Dr. Bülent Alparslan için düzenlenen törene Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ADÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cezmi Öncüler, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, ADÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Turhan Dost, birçok dernek ve oda başkanı ve öğretim üyesi katıldı.

Doç. Dr. İrade Abbasova'nın piyano dinletisiyle dinleyicilerin keyifli anlar yaşamasının ardından, Prof. Dr. Bülent Aaplarslan'ın özgeçmişini anlatan belgesel niteliğinde film gösterimi yapıldı. Filmde, Alparslan'ın eğitim-öğretim yılları, akademik yılları ve bilimsel faaliyetleri ayrıntılı olarak ele alındı.

Sağlık Bakanı Müsteşarı Nihat Tosun, yaptığı konuşmasında, "Hocamdan çalışkanlığı, dürüstlüğü, hastayı sevmeyi ve mesleği sevmeyi öğrendik" diyerek Prof. Dr. Bülent Alparslan'ın çok değerli bir hekim olduğunu ifade etti.

Bir insanın asıl başarısının topluma ne kazandırdığıyla ölçülendirildiğine dikkat çeken ADÜ Rektörü Prof. Dr. Birincioğlu da, bu noktada Prof. Dr. Bülent Alparslan'ın topluma önemli katkıları olduğunu belirtti. Birincioğlu, Alparslan'a bundan sonraki yaşamında huzur, mutluluk ve sağlık diledi. Rektör Birincioğlu, konuşmasını tamamlamasının ardından Adnan Menderes Üniversitesine vermiş olduğu katkılardan dolayı Prof. Dr. Alparslan'a teşekkür plaketini takdim etti.

ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhavit Yükselen adına konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Turhan Dost ise, "Emeklilikle yeni bir yaşama başlanır. Bu yüzden bu bir bitiş değil, yeni bir dönem için yenilenmek. Hocamızın bu güzel gününde bu sevinci paylaşmak için buradayız" şeklinde konuşarak, Prof. Dr. Bülent Alparslan'a ADÜ'ye bilgi ve deneyimleriyle yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti ve plaket takdiminde bulundu.

ADÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cezmi Öncüler'de, "Bülent Beyin, Üniversitemizin şekillenmesinde ve yapılanmasında çok büyük hizmetleri olmuştur" diyerek, Prof. Dr. Bülent Alparslan'ın nezaketi, etik kurallarından ve çalışma disiplininden hiçbir zaman taviz vermeyen tutumuyla kendisinde çok büyük güven oluşturduğunu ve kendisiyle çok verimli çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Törene katılan Başhekim Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, birçok dernek başkanı ve üyesinin yanı sıra Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyeleri de konuşmalarında, Prof. Dr. Bülent Alparslan'ın bilgi ve tecrübeleriyle çok değerli bir akademisyen olduğundan bahsederek kendisine plaket ve hediye takdimlerinde bulundular.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Bülent Alparlan ise, "Son Ders" ismini verdiği sunumunda, "1996 Yılından itibaren hizmet verdiğim Adnan Menderes Üniversitesi'nden emekli oluyorum. Emeklilik törenine katılarak bizleri onurlandıran veya mazeretleri nedeniyle gelemeyen tüm dostlarıma da ayrıca şahsım, ailem ve klinik arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Alparslan, sunumda öğrencilerle gerçekleştirdiği, öğrencilerin ilgi alanları ve yaşamları hakkında bilgi veren anketin sonuçlarını dinleyicilerle paylaştı. Duygusal anların yaşandığı tören, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement