Pybs Muş İl Birincisi Varto'dan - Son Dakika
Yerel

Pybs Muş İl Birincisi Varto'dan

Pybs Muş İl Birincisi Varto\'dan

Muş'un Varto ilçesindeki Atatürk Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi Muhammed Berkan Can, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda (PYBS) Muş'ta il birincisi, Türkiye'de ise 96.oldu.Atatürk Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi Muhammed Berkan Can, 2013 yılı...

22.07.2013 17:11

Muş'un Varto ilçesindeki Atatürk Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Muhammed Berkan Can, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda (PYBS) Muş'ta il birincisi, Türkiye'de ise 96. oldu.

Atatürk Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Muhammed Berkan Can, 2013 yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda 495.333 puanla Muş il birincisi oldu. Okul Müdürü Remzi Tepe, öğrenci velisi Recai Can ile birlikte Varto Milli Eğitim Müdürü Basri Avcı'yı makamında ziyaret etti. Öğrencinin başarısının ilçenin başarısı olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Basri Avcı, "Çocuğumuz Atatürk ortaokulunun 5. sınıfında okuyor. 9 Haziran 2013 tarihinde yapılan Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda Türkiye 96.'sı ve il birincisi olmuştur. Bizlere bu güzel başarıyı yaşattıkları için biz okul müdürlerimize ve bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Bu güzelliklerin atmasını talep ediyorum. Bize bu başarıyı yaşatan Muhammed Berkan Can çocuğumuza da teşekkür ediyorum. Sadede bizim ve eğitim kurumumuzun değil ailemizin de çocuğumuzun başarılarında emeği vardır. Ciddi bir katkısının olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de sürekli olarak velilere çocuklarımızın eksik kalan taraflarını tamamlamak için bize taşıyın ki, bizler onu tamamlayabilelim, bütün velilerimizin elbirliği ile aynı duyarlılığı göstermelerini diliyoruz" dedi.

Varto Atatürk Ortaokulu Müdürü Remzi Tepe ise, Varto gibi kırsal bir bölgede öğrencilerinin dereceye girmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "İki yıl önce Bakanlığın yaptığı bir sınavda Türkiye şampiyonu olmuştu. Şimdi il birincisi, Türkiye 96.'sı. Bu bize gurur ve mutluluk verdi. Kendisini ve ailesini tebrik ediyorum. Başarısının aynen devam edeceğine inanıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına saygılarımı sunarım" diye konuştu.

Öğrenci velisi Recai Can ise, başta Milli Eğitim Müdürü Avcı ve Ortaokul Müdürü Tepe'ye teşekkür ederek, "İnşallah başarılarının devam edeceğini tahmin ediyorum. Başarısı bizi mutlu etmiştir. İlçe için iyi bir başarıdır" şeklinde konuştu.

Muhammed Berkan Can ise, arkadaşlarına tavsiyelerde bulunarak, sürekli olarak çalışmaları gerektiğini ve özellikle öğretmenlerini dinlediklerinde bu başarıyı yakalayacaklarını kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Avcı, Muhammed Berkan Can'a başarısından dolayı tablet hediye etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pybs Muş İl Birincisi Varto'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement