"Rastgele" Dedi, 20 Kiloluk "Yayın" Yakaladı - Son Dakika
Yerel

"Rastgele" Dedi, 20 Kiloluk "Yayın" Yakaladı

"Rastgele" Dedi, 20 Kiloluk "Yayın" Yakaladı

Ödemiş'in yaylası konumundaki Gölcük Gölü'nde balıkçılık yapan Avni Çelik'in "rastgele" diyerek göle attığı oltasına yaklaşık 20 kilogramlık yayın balığı takıldı.

30.07.2013 10:14  Güncelleme: 10:40

Ödemiş'in yaylası konumundaki Gölcük Gölü'nde balıkçılık yapan Avni Çelik'in "rastgele" diyerek göle attığı oltasına yaklaşık 20 kilogramlık yayın balığı takıldı.

Gölcük'te 30 yıldır amatörce balıkçılık yaptığını ifade eden Avni Çelik akşamüstü attığı oltasının ertesi günü sabah zil sesi ile birlikte sallanmaya başladığını belirterek, "Sabahın erken saatlerinde oltaya bağlı zilin sesini duyunca, sevinçle misinayı çekmeye başladım. Oltaya takılan büyük yayın balığını görüne çok sevindim" dedi.

Avni Çelik gölde amatör balıkçılık yapanlara da çağrı yaparak şunları söyledi: "Rastgele diyerek oltamı göle attım. Uzun zamandır böyle büyük bir balık yakalayamamıştım. Bugünkü rızkım çıktı. Akşam aileme, çocuklarıma yayın balığı ziyafeti çekeceğim. Emekliyim ve otuz yıldır amatörce balıkçılık yapmaktayım. Belgem var. Yayın balığını paraşüt ipi ve büyük iğnelerle tutuyorum. Yem olarak canlı yem yani solucan, sülük veya tavuk eti kullanıyorum. Bugüne kadar en büyük tuttuğum yayın balığı 35 kg civarında oldu. Tuttuğum balıkları, eş, dost akrabalarımla paylaşıyorum. Amatör balıkçılarından bir ricam var. Göle çok fazla misina atmasınlar. Bazıları göle, on tane, yirmi tane misina atıyor, çadırlarını da kurup gidiyorlar. Üç gün, beş gün uğramıyorlar. Oltaya takılan balıklar ölüyor, yabana gidiyor. Ayrıca hafta sonlarında buraya piknik yapmaya gelenler oturacak yer bulamıyor. Amatör balıkçılardan rica ediyorum. Beş taneden fazla misina atmasınlar. Hafta sonlarında Gölcük'e gelen pikçi vatandaşlarımız da çöplerini gelişi güzel sağa sola atmasınlar. Şişeleri oraya buraya atıyorlar, taşa denk geliyor kırılıyor. Çocukların ayağına batıp kesiyor. Buraya gelenler herkes kendi çöpünü bir poşete koysunlar, çöpe atamazlarsa dahi bir kenara bıraksınlar, belediye görevlileri onları topluyor." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Rastgele' Dedi, 20 Kiloluk 'Yayın' Yakaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement