Saski Personel Buluşması - Son Dakika
Yerel

Saski Personel Buluşması

Saski Personel Buluşması

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, 6.Personel Buluşması'nda yaptığı konuşmada, "Depremde büyük zarar gören altyapı sorunlarını çözdük ve artık birçok şehrin örnek aldığı projeleri hayata geçiren bir kurum olduk" dedi.

11.03.2012 18:11

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, 6. Personel Buluşması'nda yaptığı konuşmada, "Depremde büyük zarar gören altyapı sorunlarını çözdük ve artık birçok şehrin örnek aldığı projeleri hayata geçiren bir kurum olduk" dedi.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 6. Personel Buluşması Erenler Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Kent Orkestrası'nın birbirinden güzel eserleriyle başlayan programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, BELPAŞ Genel Müdürü Nihat Seymen, SASKİ üst Yönetimi ve çok sayıda personel katıldı. Toplantıda SASKİ'nin gerçekleştirdiği yatırımları anlatan Rüstem Keleş, 2007 – 2011 Stratejik Plan dönemini tamamladıklarını ve artık 2012 – 2016 Stratejik Plan döneminin başladığını söyledi. Rüstem Keleş, "Birinci stratejik plan dönemimiz olan 2007 – 2011 yılları arasında şehrimize önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Depremde büyük darbe alan altyapıdaki sorunları çözdük ve artık birçok şehrin örnek aldığı projeleri hayata geçiren bir kurum olduk. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti yapmak için verdiğimiz mücadele bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hızla devam edecek" dedi.

SASKİ tarafından hazırlanan büyük projelerin bir bir hayata geçtiğini kaydeden Rüstem Keleş, "Sakarya Nehri üzerinde yapımına devam ettiğimiz ve büyük bir kısmını bitirdiğimiz Hidroelektrik Santrali bugün Türkiye'deki diğer Su ve Kanalizasyon İdareleri tarafından örnek alınıyor. EPDK ve DSİ HES projemizi örnek proje olarak tanıtıyor. Akçay Baraj projemiz sayesinde ise Sakarya ilk defa Sapanca Gölü haricinde alternatif bir kaynağa kavuşacak. Bu projede sadece suyu isale etmek için harcadığımız enerjiden elde edeceğimiz tasarruf yıllık 2,5 milyon dolar. Akçay Barajımızın bir iki ay içerisinde ihalesini gerçekleştireceğiz. Yine SASKİ'nin girişimiyle yatırım planına alınan DSİ tarafından yapılacak olan Ballıkaya Projesi'nin de iki aşamalı ihalesinden birincisi yapıldı. Tahmin ediyorum ki 2-3 ay içerisinde 2. İhalesi de yapılarak çalışmalarına başlanacaktır. Ballıkaya Barajı Sakarya'nın 50-100 yıllık su ihtiyacını garanti altına alacak projedir" diye konuştu.

Mayıs- Haziran aylarında Sakarya'ya kazandıracağımız arıtma tesisleri ile dünya standartlarının üzerinde içme suyunu çeşmelerimizden akıtacağız. Yenikent'e 17 milyon TL'lik yatırımla çelikten isale hattı yapıyoruz. Yazlık'ın kanalizasyon altyapısını 13 milyon TL'lik bir yatırımla yapıyoruz.

Büyükşehir Belediyemizin bu bölgede gerçekleştirdiği rekreasyon projeleri ve yeni altyapısıyla Çark Deresi'ni vatandaşlarımızla buluşturacağız. Yine Sapanca Gölü'nden şehrimize isale ettiğimiz suyu tek ve sorunsuz bir hatla gerçekleştirmek için Çelik İsale Hattı yapıyoruz. Kaynarcalılara Sapanca suyunu ulaştırmak için Kaynarca İçme suyu Projesinin ihalesini gerçekleştirdik. Kısa bir zaman içerisinde de burada çalışmalarımız başlayacak" şeklinde konuştu.

Tüm il sınırlarına en etkin şekilde hizmet verebilmek için şimdiden çalışmalara başladıklarını söyleyen Rüstem Keleş, "Hükümetimizin, 2013'de Büyükşehir Belediyelerinin tüm il sınırlarının kapsaması yönünde bir çalışması var. Biz de SASKİ olarak şimdiden tüm il sınırlarına en iyi şekilde hizmet götürebilmek için şimdiden çalışmalara başladık. Bu konuda bir Re-organizasyon çalışması yaptık. Çalışan sayımızı arttırmadan etkin ve verimli bir yönetimle tüm il sınırlarına en iyi hizmeti verebileceğiz" diye konuştu. Rüstem Keleş'in konuşmasının ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, 'etkili iletişim ve motivasyon' isimli seminer verdi. Seminer sonunda emekli olan personele bugüne kadar gösterdikleri emekten dolayı teşekkür edilip kendilerine plaket ve hediye takdimi yapıldı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saski Personel Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement