Şehitler Ünye'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Şehitler Ünye'de Anıldı

Şehitler Ünye\'de Anıldı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.yıl dönümü dolayısıyla Ünye'de tören düzenlendi.

18.03.2013 16:50

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Ünye'de tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan tören, Kültür Sarayı'ndaki programın ardından şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemekle devam etti. Şehitler Günü dolayısıyla ayrıca Şehit Ahmet Can, mezarı başında anıldı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Garnizon Komutanı Binbaşı M. Metin Dermut, Emniyet Müdürü Ömer Akar, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Murat Güven, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, asker ve yargı mensupları, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu tören, Ticaret Borsası Sergi Salonu'nda Çanakkale şehitleriyle ilgili Ünye Halk Kütüphanesi'nin ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun ortaklaşa düzenlediği Çanakkale Zaferi resim sergisi gezildi.

Daha sonra ise Kültür Sarayı'nda yapılan program ile tören devam etti. Ünye Lisesi tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi'yle ilgili slayt gösterileri, türküler ve tiyatro oyunu başarı ile canlandırılırken, izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ünye Lisesi tarih öğretmeni Senayi Kaya, "Bugün varlığa yokluğa, kalleşliğe mertliğe, emperyalizme inançla mukabele eden, kurşuna bedenlerini siper eden yiğitleri topyekun hatırlama günümüz. Hepimizin malumudur ki canımızdan dahi aziz bildiğimiz değerlerimiz vardır. Adına vatan dediğimiz, adına Sancak dediğimiz ve tabi ki 'İlahi Kerem' dediğimiz bu cümle mukaddesatımızı kastı olanlara karşı müdafaa ederiz. Dahası, bu uğurda toprağa düşeriz İşte bu kutlu yolda Hakk'a yürüyenlere şehit diyoruz. Üzerinde yaşadığımız toprağın, gölgesine sığındığımız bayrağın diyeti muhakkak vardır. Bu milletin çocukları Sultan Alparslan'dan bu ana dek bu bedeli ödemektedirler" dedi.

"En ağır şartlarda, en çaresiz anlarda dahi vazgeçmek şöyle dursun gözünü dahi kırpmadan en öne en ileriye atıldılar" diyen Kaya, "Bilhassa Çanakkale'de Mehmet Akif'in 'kimi Hindu, kimi Yamyam, kimi bilmem ne bela' dediği şuursuz sömürge sürüsüne tarihi cevabı vermişlerdir. Yurdun dört bir yanından gelen vatan evladı 57. Alay olup tek bir neferi dahi kalmadan can verdiler. Bu toprakların yurt tutulmasından tutun da müdafaasına kadar olan sürede er meydanından dönememiş tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını huzurlarınızda rahmet dileklerimle ve şükran duygularımla yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferi'yle ilgili başarılı bir program hazırlayan Ünye Lisesi öğrencilerine teşekkür eden Kaymakam Demir yaptığı konuşmada, "Programdan çok hoşnut kaldım. Emeği geçen eğitim camiası, okulumuza, okul yönetimine, öğretmenlerimize ve bu anlamlı programı düzenleyen bütün hücrelerine kadar hisseden bütün çocuklarımıza öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Onları kutluyorum. Çanakkale böyle bir şeydi" şeklinde konuştu.

İskele Restoran'da şehit aileleri ve gazilere verilen yemeğin ardından ise Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Can, Tekkiraz Uğurlu köyündeki mezarı başında protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi. Ziyarette şehit ailesi ile ilgilenen ve mezara çiçek bırakan protokol üyeleri, mezar başında şehit için dua etti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitler Ünye'de Anıldı - Son Dakika


Advertisement