Selendili Gençler Geleceğini Kodlayacak - Son Dakika
Yerel

Selendili Gençler Geleceğini Kodlayacak

Selendili Gençler Geleceğini Kodlayacak

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın himayesinde başlatılan ve öğrencilerin analitik düşünme becerilerinin artırılması ile bilgisayar programı kodlamalarını öğrenmelerini amaçlayan Kodla(Ma)nisa projesi kapsamında Selendi Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Selendi Kodlama ve Robotik atölyesi törenle hizmete açıldı.

01.06.2016 11:13

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın himayesinde başlatılan ve öğrencilerin analitik düşünme becerilerinin artırılması ile bilgisayar programı kodlamalarını öğrenmelerini amaçlayan Kodla(Ma)nisa projesi kapsamında Selendi Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Selendi Kodlama ve Robotik atölyesi törenle hizmete açıldı.

Selendi Halk Eğitim Merkezi en üst katındaki Toplantı salonunun yanında bulunan boş bir odada oluşturulan atölyenin açılışı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından yapıldı. Açılışa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Selendi Kaymakamı Hakan Güner, İlçe Jandarma Komutanı vekili Başçavuş Kadir Ateş, Belediye Başkanı Nurullah Savaş, AK Parti ilçe Başkanı Muharrem Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, daire müdürleri, görevli öğretmenler, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Merkezin bahçesinde yapılan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Hakan Güner, "Sayın Valimizin himayelerinizde başlatılan Kodla Manisa projesi, öğrencilerimizin sosyal hizmetlere erişimini ve orta vadede sosyoekonomik yaşama entegrasyonunu kolaylaştırıcı bilişim teknolojilerinin önemli bir kolu olan yazılım için ilk adımı atmasına katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimiz proje sayesinde, Algoritmik düşünme yetisi kazanarak, kodlama marifeti ile programlama mantığı edinerek, hazırladığı yazılımlar ile robotik cihazları istekleri doğrultusunda yönlendirebilmektedir. Bunun sonucu olarak ilk hedefimiz Sayın Valim; Her yıl gerçekleştirilen ve 9-16 yaş arası öğrencilerimizi kapsayan, Kodlama ve Programlama mantığının geliştirilmesini amaçlayan, kodlama, robot ve bilim fuarlarında, oluşturacağımız robot kulüpleri vasıtası ile ilimizi ve ilçemizi temsil etmektir. Bu hedefimiz ile aynı zamanda TR33 Bölge Planın İnsan ve Toplum Gelişme Eksenindeki nitelikli insan geliştirme başlığına da katkı sağlayacağız." dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, projeye destek olan hayırseverlere, plaket, Dynet Programında başarılı olan öğrencilere hediyeler verdi.

Vali Bektaş, burada yaptığı konuşmada projenin içeriği ve amacı hakkında bilgiler vererek, "Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak çocuklarımızın her zaman yanındayız. Elimizden geldiğince onlara destek olarak yetenekli öğrencilerimizin önünü açacağız. ABD ve Avrupa'da kodlama eğitimine 5 yaşında başlanıyor. Gelişmiş ülkelerde kod okuryazarlığı kavramı eğitim sistemine dahil edildi. Ülkemizde ise 5 ve 6'ıncı sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi olmasına rağmen kodlama eğitimine yeteri kadar yer verilmiyor. Manisa'da dünyadaki bu gelişmelerin ışığında ülkemize örnek olacak 'Kodla(Ma)nisa Projesi'ni hayata geçirdik. Bu atölyelerin tüm Manisa genelinde açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Proje kapsamında her ilçede bir kodlama atölyesi açacağız. Selendi'de bugün açılışını yapıyoruz. Bunun için de ilçe kaymakamlığımıza, belediye Başkanımıza, STK'lar, ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardında Halk oyunları gösterisi yapıldıktan sonra İlçe Halk Eğitim merkezi tarafından 2 gün önce açılan Yıl sonu sergisini gezen Vali Bektaş, daha sonra atölyenin açılışını protokol üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi. Burada öğrenciler tarafından yapılan robot gösterisi ve yine öğrenciler tarafından yazılımı yapılan oyunlar protokol üyeleri tarafından ilgiyle izlendi.

Öğrencilerden bilgi alan Vali Bektaş daha sonra sırasıyla Yatılı Bölge Ortaokulunu, ilçede yapılan yatırımlardan olan YBO bahçesindeki çok amaçlı salon, kapalı spor salonu ve kapalı halı saha, Selendi Devlet Hastanesi Binası ile Anadolu İmam Hatip Lisesi yurt binası yerinde incelemelerde bulundu. Vali Bektaş, Selendi İmam Hatip Lisesi yemekhanesinde öğrencilerle birlikte yemek yedikten sonra ilçeden ayrıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selendili Gençler Geleceğini Kodlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement