Seyhan Belediyesi'nden İhtiyaç Sahibi İlköğretim Öğrencilerine Kahvaltı Desteği - Son Dakika
Yerel

Seyhan Belediyesi'nden İhtiyaç Sahibi İlköğretim Öğrencilerine Kahvaltı Desteği

Seyhan Belediyesi\'nden İhtiyaç Sahibi İlköğretim Öğrencilerine Kahvaltı Desteği

Seyhan Belediyesi, kentte öğrenim gören ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerine ücretsiz kahvaltı vermeye başladı.

30.11.2022 15:41  Güncelleme: 15:48

Seyhan Belediyesi, kentte öğrenim gören ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerine ücretsiz kahvaltı vermeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarıyla yapılan görüşmelerin ardından, okul idarelerinin belirlediği ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencilerinin kahvaltı öğünü, Seyhan Belediyesi tarafından karşılanmaya başlandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelir gelmez okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hayata geçirecekleri yönündeki vaadini gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Akif Kemal Akay, "Yoksulluk nedeniyle okula aç giden hiçbir çocuğun kalmaması hedefi doğrultusunda, Genel Başkanımızın vaadini Seyhan'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

BESLENME ÇANTALARI DAĞITILIYOR

Dün itibariyle altı okulda başlayan uygulama kapsamında, okul idarelerinin bildirdiği öğrenci sayısı oranında; içerisinde ekmek, reçel, tereyağı, bal, fındık ezmesi, zeytin, meyve, süt gibi kahvaltılık ürünler bulunan beslenme çantaları dağıtılmaya başlandı. Eğitim-öğretimin olduğu her gün, ihtiyaç sahibi çocuklara kahvaltı ikramı düzenli olarak yapılacak.

İhtiyaç sahibi yurttaşlar için gıda mühendislerinin kontrolünde yemeklerin pişirildiği Selman-ı Pak Kültür Merkezi Aşevi'nde paketleme çalışmaları yapan Mavi Ekiplere eşlik eden Başkan Akay, Seyhan Belediyesi'nin her gün, biri gezici olmak üzere 13 aşevinde ihtiyaç sahibi yurttaşlara ücretsiz yemek ikram ettiğini belirtti. Bilgi Evi'nde öğrencilerin çay, kahve ve atıştırmalıklarının yanı sıra öğle yemeğinin de karşılandığını aktaran Akay, şunları söyledi:

"HEDEFİMİZ SEYHAN'DA KİMSENİN AÇ KALMAMASI"

"Ekonomik sıkıntıların yoğun olduğu bu dönemlerde ihtiyaç sahibi insanlarımızın aç kalmasını önlemek için sosyal belediyecilik hizmetlerimizi yoğunlaştırdık. Aşevlerimiz aracılığıyla cenaze sahiplerine en sıkıntılı günleri olan defin gününde yemek desteği veriyoruz. Havaların soğumasıyla birlikte sabah çorbası ikramına yeniden başlıyoruz. İhtiyaç Bankamız aracılığıyla hayırseverlerimizin bağışlarını da gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerimize akşam yemeği ikram ederek destek oluyoruz. Hedefimiz Seyhan'da hiç kimsenin aç kalmaması. Başta çocuklar olmak üzere hiç kimsenin yatağa aç girmemesi için çalışıyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Seyhan Belediyesi'nden İhtiyaç Sahibi İlköğretim Öğrencilerine Kahvaltı Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement