Silifke'de Girişimcilik Eğitimi Alanlara Sertifika - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Girişimcilik Eğitimi Alanlara Sertifika

Silifke\'de Girişimcilik Eğitimi Alanlara Sertifika

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile KOSGEB arasında imzalanan protokol gereği, girişimcilik eğitimi alan 24 kursiyere sertifikası verildi.

01.12.2015 10:14

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile KOSGEB arasında imzalanan protokol gereği, girişimcilik eğitimi alan 24 kursiyere sertifikası verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen törene Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İş-Kur Mersin İl Müdürü Mustafa Kuru, KOSGEB İl Müdürü Danyal Peker, Silifke İş-Kur Merkez Müdürü Mustafa Devecioğlu, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, yönetim kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, törende yaptığı konuşmada, "Bilindiği üzere, zengin olabilmenin yolu girişimci olmaktan geçer. Hayatta maddi olarak belirli bir seviyeye çıkmak isteyen insanların girişimci olmaları gerekmektedir. Girişimcilik demek zenginlik demektir. Zengin olmak isteyen insanlar girişimci olmak zorunda, bunun yolu buradan geçiyor. Başka türlü, ahlaki olarak zengin olabilmenin yolu yok. Farklı yollarla zengin olabilirsin ama ahlaki olarak zengin olmanın yolu sadece girişimci olmaktan geçiyor. Türkiye'deki issizlik sorununun çözümü girişimci sayısının artmasıyla çözülür insanlara en faydalı olan insanlar girişimci olanlardır. Her bir girişimci ileride bir istihdam demektir. Girişimci olmak demek. bir kişinin karnını doyuracak ve onu çalıştıracak demektir. Türkiye'nin en önemli sorunu işsizlik sorunudur. Bu sorunun tek çözümü var o da yeni girişimci sayısını artırmaktan geçiyor. Bu vesile ile Kursa katılıp sertifikalarını alan Girişimcilere yeni iş hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

İş-Kur Mersin İl Müdürü Mustafa Kuru ise bölgeleri ileri götüren gücün girişimcilik ve girişimci sayısının çokluğu olduğunu ifade ederek, "Bölgemizde ve ülkede işsizlik değil mesleksizlik sorunu bulunmaktadır. Bunu aşmanın iki yolu bulunmaktadır; bunlardan biri girişimci sayısını arttırmak, diğeri ekonomiyi yüzde 5 büyütmektir. İstihdamın arttırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi için; toplam 70 saat uygulamalı eğitim programını başarı ile tamamlayan girişimciler katılım belgelerini almaya hak kazandılar. Belgelendirilen başarılı kursiyerler; iş fikirleri kapsamında eğitim süresi sonrası hazırlayacakları iş planının KOSGEB tarafından uygun görülmesi halinde, KOSGEB"in sağladığı yeni girişimci desteğinden faydalanabileceklerdir. Eğitim almaya hak kazanan ve eğitim programını başarı ile tamamlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Yeni girişimci olarak ilçemize katkı sağlayacak, ayağı yere basan projelerle KOSGEB'ten destek alacaklarına inanıyorum" dedi.

KOSGEB İl Müdürü Danyal Peker de girişimcinin, risk alarak yenilik veya geliştirme yapan kişi olduğunu söyleyerek, " Diğer bir deyişle, girişimci fırsatları gözleyen ve onları bulduğunda her tür riski alarak fikrini gerçekleştirmeye çalışandır. Girişimcilik için fikir üretmek, ar-ge yapmak şarttır. Türkiye ekonomisini bugünlere girişimcilerimiz getirdi, Türkiye'yi çok daha iyi yerlere taşımak da yine girişimcilerimizin yani sizlerin elinde. Çünkü girişimcilik yüzyılında yasıyoruz ve girişimcilik, zenginlik demektir. Zenginleşmek isteyen girişimci sayısını arttırmak zorundadır" dedi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir konuşmasında eğitime katılan katılımcıların çoğunluğunun kadın olmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini vurgulayarak, "Girişimci demek yeni bir ekmek kapısı demek, girişimci demek refah demek, girişimci demek umut demek, huzur demek, ilerlemek demektir. Girişimcilik eğitiminden yararlanan kursiyerlerin hayatlarına artı değer katacağına inanıyoruz. Kursiyer olarak adım attıkları eğitim yaşamlarını bundan böyle işveren olarak sürdürecek olan katılımcılar, hem aile bütçelerine hem de ekonomiye katkı sağlayacaklar. Eğitime katılan katılımcıların çoğunluğunun kadın olması bizleri son derece mutlu etti. Bizler birikimli insanların kendi iş yerlerini açmalarını istiyoruz. Silifke'de bugüne dek verilen eğitimlere destek olan ve KOSGEB eğitimlerinden yararlanan girişimcilerimize yürekten teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de Girişimcilik Eğitimi Alanlara Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement