Sincan Müftüsü Osman Şener, Kurban Bayramı Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Sincan Müftüsü Osman Şener, Kurban Bayramı Toplantısına Katıldı

Sincan Müftüsü Osman Şener, Kurban Bayramı Toplantısına Katıldı

Sincan Belediyesi'nin Güngörmüşler Konağı'nda düzenlediği programda Sincan Müftüsü Osman Şener, Kurban Bayramı konusunda önemli bilgiler verdi.

11.10.2012 11:03

Sincan Belediyesi'nin Güngörmüşler Konağı'nda düzenlediği programda Sincan Müftüsü Osman Şener, Kurban Bayramı konusunda önemli bilgiler verdi.

Güngörmüşler Konağı'nda sağlık toplantılarının yanı sıra Sincan Müftüsü Osman Şener de sohbet programlarını da düzenlenmeye devam ediyor. Bu haftaki sohbet programında Kurban Bayramı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar anlatıldı. Kurban keserken hijyenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Şener, "Kurban kesmek farz değil vaciptir. Kurban kesebilenler kesmeli ve durumu olmayan vatandaşa doğru bir şekilde pay etmelidir" dedi.

Güngörmüşlerin yoğun ilgi gösterdiği sohbet programında Osman Şener'e pek çok soru da yöneltildi. Özellikle son zamanlarda vadeli olarak alınan kurbanlıkların kabul olup olmadığının sorulduğu programda Şener, vade ile alınan kurbanlıkların da kabul olacağının altını çizdi. Şener ayrıca kurban keserken ortakların sayısının tek rakam olmasının şart olmadığını, kesilen kurbanın illa sahibinin görmesi gerekmediğini ve kurbanın yurt içi ya da yurt dışında vekalet ile de kesilebileceğini belirtti. Kurbanın manevi huzuruna özellikle vurgu yapan Sincan Müftüsü Osman Şener, "Kurban yardımlaşmak ve paylaşmak demektir. Yoksulun kapısını çalar ve onlara yardım ederiz. Evlerimiz şenlenir, elimizde olanı misafirlerimiz ile paylaşırız. Sevap ve dost kazanırız." dedi.

Sincan'da Kurban Bayramı'nın adına yakışır bir bayram gibi geçmesi için hazırlıkları tamamlayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Sincan'ımızın bayramı en iyi şekilde karşılaması için Belediye olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kurban Bayramı'nın maneviyatına yakışır bir bayram geçirmemizi temenni ediyorum. Tüm halkımızın Kurban Bayramı mübarek olsun" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincan Müftüsü Osman Şener, Kurban Bayramı Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement