Sinop Nkp Yürütme Kurulu Başkanı Batur: Bir Çed Raporu Olabilmesi İçin Önce Bir Firmanın Olması Gerekiyor. - Son Dakika
Yerel

Sinop Nkp Yürütme Kurulu Başkanı Batur: Bir Çed Raporu Olabilmesi İçin Önce Bir Firmanın Olması Gerekiyor.

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Mine Batur, Sinop’a yapılması planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen nükleer santral için, "Bir ÇED raporu olabilmesi için önce bir firmanın olması gerekiyor. Sinop’ta henüz nükleeri yapacak bir firma yok. Ama ÇED raporu hukuksuz bir şekilde onaydan geçti. Sanıyorum ki paketi hazırlayıp, her şeyi hukuksuz bir şekilde yürütüp birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Derken Rusya’nın bu işe talip olduğunu anladık. Ben, bunun da bir düzmece olduğunu düşünüyorum" dedi.

28.10.2022 15:52  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA USTA

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Mine Batur, Sinop'a yapılması planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen nükleer santral için, "Bir ÇED raporu olabilmesi için önce bir firmanın olması gerekiyor. Sinop'ta henüz nükleeri yapacak bir firma yok. Ama ÇED raporu hukuksuz bir şekilde onaydan geçti. Sanıyorum ki paketi hazırlayıp, her şeyi hukuksuz bir şekilde yürütüp birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Derken Rusya'nın bu işe talip olduğunu anladık. Ben, bunun da bir düzmece olduğunu düşünüyorum" dedi.

Sinop NKP Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Mine Batur ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Karataş, Sinop'a yapılması planlanan nükleer santral konusunda yaşanan gelişmeleri ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. Mine Batur, şunları söyledi:

"ÇED RAPORU HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE ONAYDAN GEÇTİ"

"Bir ÇED raporu olabilmesi için önce bir firmanın olması gerekiyor. Sinop'ta henüz nükleeri yapacak bir firma yok. Ama ÇED raporu hukuksuz bir şekilde onaydan geçti. Sanıyorum ki paketi hazırlayıp, her şeyi hukuksuz bir şekilde yürütüp birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Derken Rusya'nın bu işe talip olduğunu anladık. Ben, bunun da bir düzmece olduğunu düşünüyorum. Zaten vinçlerin siparişi verilmiş. Neyin nesi? Halkı buna alıştırmak mı istiyorlar? Ne olduğunu tam olarak anlayamadım açıkçası ama bir sürü haberlerde alıyoruz. Bakalım ne olacak? Göreceğiz. Nükleer karşıtları olarak biz, mücadelemize devam edeceğiz."

"CANLI YAŞAMINA KARŞI VERİLEN HAKSIZ BİR ÇALIŞMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Zeki Karataş ise şöyle konuştu:

"Sinop nükleer güç santrali ile ilgili işlemler sönümlenmiş durumdaydı. Ancak son Akkuyu'daki nükleer güç santraline karşı yapılan birtakım spekülasyonlar nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanı, Putin'le yapmış olduğu görüşmede Sinop nükleer güç santralini masaya koydu. Son 1,5 ay içerisinde de dört kez bunu tekrar etti. Ama geçtiğimiz hafta Rosatom Genel Müdürü Alexey Likhachev, açıklama yaptı, 'Biz Sinop nükleer güç santrali için Türkiye'nin iş insanlarıyla görüşmeye başladık' diye. Bu, çok acı bir durum. Öncelikle bunun bir devlet projesi olduğunu düşünüyorduk ama iş insanlarının kendi aralarında konulabileceği konuya kadar indirgenmiş. O anlamda böyle bir şeyin, özellikle Sinop'a, Sinop'un doğasına, Sinop'taki deniz ürünlerine, insan ve canlı yaşamına karşı verilen haksız bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla biz, Sinop Nükleer Karşıtları olarak ve Türkiye'deki nükleer karşıtları olarak Sinop'ta böyle bir projenin hayata geçmesine karşı mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Hiçbir koşulda ne Sinop'ta ne de Akkuyu'da ne de Türkiye'nin bir başka yerinde böyle bir projenin hayata geçmesine izin vermeyeceğimizi zaten belirtmiştik, tekrar ediyoruz."

Sinop Nkp Yürütme Kurulu Başkanı Batur: Bir Çed Raporu Olabilmesi İçin Önce Bir Firmanın Olması Gerekiyor.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Sinop Nkp Yürütme Kurulu Başkanı Batur: Bir Çed Raporu Olabilmesi İçin Önce Bir Firmanın Olması Gerekiyor. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement