Şiran'da Kan Bağışı - Son Dakika
Yerel

Şiran'da Kan Bağışı

Şiran\'da Kan Bağışı

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Kızılay şubesi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

17.12.2012 10:27

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Kızılay şubesi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi tarafından Şiran Belediye Sosyal tesislerinde kurulan stantta gerçekleşen kampanyaya Şiran halkı büyük ilgi gösterdi.

Gümüşhane Kızılay Kan merkezinin Şiran Devlet Hastanesinin de kan ihtiyacını karşıladığını ifade eden Şiran Kızılay Genel Sekreteri ve organizasyon sorumlusu Özcan Kaşıkçı, "Şubemizin gerçekleştirmiş olduğu kan bağışı kampanyasında ilgi gösteren cefakar Şiran halkının ve ilçemizde görevlerini yapan Tapu Müdürüne, Tarım İlçe Personeline, Hastane İdari Mali Müdürüne ve personeline, her zaman maddi ve manevi destek sunan Sayın belediye Başkanımız Yavuz Altıparmak, Esnaflarımız Mustafa Yeniçeri, Ahmet Demir, Dursun Kaşıkçı, Özcansızoğullarına ve isimlerini sayamadığım birçok kişiye sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Türk Kızılayı Şiran şubesi olarak başkan Nafi Tuncer, Ümit Özel, Güngör Polat, Sedat Şükrü Erdem, Tolga Hekimoğlu ve Özcan Kaşıkçı yönetimi olarak 2012 yılında yaklaşık 300 ihtiyaç sahibi aileye yiyecek, giyecek ve nakit para yardımında bulunmanın memnuniyetin yaşadık." dedi.

"KAN, MOTOR YAĞI GİBİDİR, HER GEÇEN GÜN KALİTESİNİ KAYBEDER"

Hiç durmadan insan vücudunda dolaşan kanın tıpkı bir otomobil veya makina moturunun yağı gibi olduğunu ifade eden Kaşıkçı, "Yağ, nasıl parçaların sorunsuzca çalışmasını sağlıyorsa, kanımızda vücut organlarımızın düzgün bir biçimde çalışmasını sağlamaktadır. Örneğin; otomobilimizdeki yağ her geçen gün kalitesini biraz daha kaybeder. Bu yüzden belirli aralıklarla yağı değiştiririz. Tıpkı kanımız da motor içindeki yağ gibi zamanla özelliğini kaybeder ve yenilenmesi gerekir. Kan vererek vücudun çeşitli bölgelerinde biriken toksinlerden ve kirli kandan kurtulabiliriz. Gün içindeki stresli olaylar, yanlış ve düzensiz beslenme ve daha sayılabilecek birçok faktörle kanımız sürekli kirlenir. Belirli aralıklarla kan vererek ruhsal ve bedensel rahatlığa kavuşabiliriz. Bu konuda Peygamber efendimiz hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur: 'Damardan veya deriden kan aldırmak, tedavi olduğunuz şeylerin en faydalılarındandır.' '"Üç şeyde şifa vardır. Bal şerbeti içmekte, kan aldırmakta ve kızgın bir aletle dağlama yaptırmakta. Fakat ben dağlama yaptırmayı sevmem.' 'Her kim ayın 15, 17, 19 ve 21. günlerinde kan aldırırsa, kan hücumundan dolayı meydana gelen birçok hastalıktan şifa bulur." dedi.

Kaşıkçı, düzenli olarak kan vermenin faydalarını da şöyle sıraladı: "Kanser riskini azaltır. Psikolojik rahatlık sağlar. İnsan kendini daha huzurlu hisseder. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma olasılığını azaltır. Kanda taşınan oksijen miktarı artar. Kan hücreleri yenilenir. Kirli kan ve birikmiş toksinler atılır. Kandaki yağ oranı büyük ölçüde azalır. Kan veren kişide baş ağrısı, yüksek tansiyon, stres ve yorgunluk gibi rahatsızlıklara daha az rastlanır." - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şiran'da Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement