Sitenin Duvarlarına Trabzon'u İşlediler - Son Dakika
Yerel

Sitenin Duvarlarına Trabzon'u İşlediler

Sitenin Duvarlarına Trabzon\'u İşlediler

Trabzon’un Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan Aydınlık Park Sitesinde, Türkiye’ye örnek olacak bir ilk gerçekleştirildi.

11.08.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Aydınlıkevler Mahallesi'nde bulunan Aydınlık Park Sitesinde, Türkiye'ye örnek olacak bir ilk gerçekleştirildi. Sitenin 360 metre karelik duvarı Femin-Art Derneği'nin üye sanatçıları tarafından Trabzon'un tarihi yapılarının resimleriyle donatıldı.

Yapılan bu çalışmadan dolayı Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar ve Femin-Art Genel Başkanı Şükran Üst, müteahhit firma yetkilisi Ali Haydar Baş'a teşekkür plaketi verdi. Aydınlık Park Sitesi'nin bahçesinde yapılan plaket töreninde konuşan proje sahibi Ali Haydar Baş, resimleri gelecek kuşaklara ışık tutması açısından yaptıklarını belirterek, "Biz farkındalık yapacak şeyler ile Trabzonumuzu ön plana çıkarmak adını en güzel şekilde duyurmak istiyoruz. Bu sitede 162 daire var. Duvarlarının boş olması içime sinmedi ve bunu sanat ile daha güzel hale getirmeyi amaçladık. Bu resimler belki bizlerin çocukluğunda anımsadığı babalarımızın gençliğinde anımsadığı, dedelerimizin çocukluğunu yaşadığı resimlerdir" dedi.

Bundan sonraki projelerinde, proje aşamasında bu tür çalışmalara yer ayıracaklarını kaydeden Baş, "Bundan sonra ki projelerimizde, proje aşamasında bu tip sanatsal verilere yer ayıracağız. Belki bir sonrakinde kabartmalar da kullanacağız. Binaların iç lobilerinde girişlerinde de kullanabileceğiz. Artık kafamızda böyle bir flaş patladı" diye konuştu.

Törende konuşan Femin-Art Derneği Başkanı Şükran Yangın Üst ise Femin-Art olarak misyonlarının dünyayı güzelleştirmek olduğuna dikkat çekerek, "Böyle bir misyonumuz var. Bu çalışma bu misyonumuzdan biri oldu. Güzel bir halka oldu. Özveri ile içimizden geldiği gibi kimi zaman destek alarak kimi zaman emeğimizle yaptığımız o güzelliklere ilk defa özel bir teşebbüsün başvurusu oldu. Amaç burada sanatın diliyle mesaj vermek. Çünkü buradaki resimde bulunan eserlerin birçoğu şu anda yıkılmıştır veya güzelliğinin farkına değillerdir. Burada bir kez daha onları görecekler" şeklinde konuştu.

Plaket törenin son olarak konuşan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar da Trabzon'da hızlı bir yapılaşmanın olduğunu ifade ederek, "Trabzon hızlı yapılaşan ve gelişen bir il. Yapılaşma demek beton yığını demek. Beton deyince de böyle çıplak alanlar maalesef inşaatla doluyor. Bunları doldurmak çok önemli. Bu fikir kimin aklına gelmişse çok güzel olmuş. Türkiye'ye örnek olacak proje. Trabzon'da birçok tarihi eser var. Bunların bir şekilde yaşatılması hem de sitelere insanlar gidince sanki oradaymış gibi hissediyorlar. Bu resimlerin sitelere kattığı ayrı bir güzellik var. Bunların hepsi sitelere değer katar" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sitenin Duvarlarına Trabzon'u İşlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement