Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Alevi Bektaşi Dernekleri, olayda ölen kişileri, baret ve karanfillerin yere dizildiği törenle andı.

21.05.2014 17:10

Bursa'daki Alevi-Bektaşi Dernekleri, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında ölen işçileri, baret ve karanfilleri yere dizip yanlarında birer mum yakarak andı.

Bursa Alevi-Bektaşi Dernekleri Platformundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ataevler Pazar Yeri'nde düzenlenen etkinliğe, bazı siyasi parti, sendika, meslek odası, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Pazar yerinde kurulan temsili maden ocağının önüne, her birinde Soma'da yaşamını yitirenlerin adının yer aldığı madenci baretleri dizildi.

Törene katılan vatandaşlar tarafından baretlerin yanına birer karanfil bırakıldı ve yanlarına konulan mumlar yakıldı. Yaşamını yitirenler için dua edildi ve lokma dağıtıldı.

Etkinlikte konuşan Bursa Alevi-Bektaşi Dernekleri Platformu Sözcüsü Ali Rıza Altun, Soma'da bir insanlık trajedisi yaşandığını belirterek, "Söylenecek çok şey var ancak bu meydana baktığımızda sözün bittiği yerde olduğumuz hepimiz görüyoruz. Anma töreninin hazırlıklarını yaparken bizler, ölenlerin isimlerini yazarken yorulduk. Ölen emekçilerin isimlerin sayarken adeta utandık" ifadesini kullandı.

Maden Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart ise maden kazalarına karşı uyarılarının dikkate alınmadığını savundu.

KESK Bursa Dönem Sözcüsü Süleyman Ayyıldız, CHP İl Başkanı Metin Çelik, DİSK Bölge Başkanı Ayhan Ekinci, TMMOB İKK Sekreteri Remzi Çınar, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, ÖDP İl Başkanı Ahmet Öztürk, TKP Bursa Temsilcisi Ulvi Yavuz, Sol Cephe adına İnci Gül, Yeşiller Sol Gelecek Partisi Eş Başkanı Yüksel Akgün de birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement