Tatvan'da Kırsal Kalkınma Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da Kırsal Kalkınma Toplantısı Düzenlendi

Tatvan\'da Kırsal Kalkınma Toplantısı Düzenlendi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Kırsal Kalkınma ve Tarımda Küçük Aile Çiftliği-Köylü Tarımı toplantısı düzenlendi.

21.06.2014 10:08  Güncelleme: 10:28

Bitlis'in Tatvan ilçesinde "Kırsal Kalkınma ve Tarımda Küçük Aile Çiftliği-Köylü Tarımı" toplantısı düzenlendi.

"Kırsal Kalkınma Girişimi (KKG)" adı altında 11'incisi Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası'nın konferans salonunda düzenlenen toplantıda 40 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisi ve üyeleri ile aktivistler, akademisyenler ile çiftçiler ve köylüler fikir alışverişinde bulunurken, "Küçük Aile Çiftliği ve Köylü Tarımı" konusu ele alındı. KKG'nin gerçekleştirdiği toplantılarda, kırsal alanlarda yaşanılan sorunları katılımcılarla birlikte tartışmak, farklı bölgelerdeki kırsal kalkınma faaliyet ve modellerini yerinde görerek deneyim paylaşımını sağlamak, KKG ile KKG'nin geleceğini tartışmak ve genişletmek adı altında 3 temel noktanın hedeflendiği belirtildi.

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, Kalkınma Merkezi, Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Kalkınma Derneği, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği ile Türkiye Kalkınma Vakfı öncülüğünde düzenlenen toplantıda, kırsal kalkınmada küçük aile çiftçiliğinin yeri, insan hakkı olarak kırsal kalkınma ve onurlu yaşam, Türkiye'de ve dünyada küçük aile çiftçiliği ve yeniden köylülük, kırsalda küçük aile işletmelerinin önemi, Doğu Anadolu Bölgesi'nde küçük çiftçilik bağlamında tarım ve kırsal kalkınmada yapısal sorunlar ve çözümleri, DAKA illerinde küçük çiftçiliğin durumu gibi konulara yer verildi.

Toplantının devamında, Kavar Havzası'nda yaşamını devam eden ve projelerle desteklenen kadınlar söz hakkı alarak, köyden göç ve köye dönüş anılarını anlatıp, hayata geçirilen projelerin kırsal alanları kalkındırmadaki önemine değindiler. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'da Kırsal Kalkınma Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement