TED İzmir Koleji ve Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Cumhuriyet'in 100. Yılında Coşkuyu Yaşadı - Son Dakika
Yerel

TED İzmir Koleji ve Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Cumhuriyet'in 100. Yılında Coşkuyu Yaşadı

TED İzmir Koleji ve Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Cumhuriyet\'in 100. Yılında Coşkuyu Yaşadı

TED İzmir Koleji öğrencileri, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle Cumhuriyet'in 100. yılına özel hazırladıkları programda bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Konserde, öğrenci orkestrası ve koro tarafından verilen müzik dinletisi izleyenleri mest etti. Ayrıca, sanat sergisinde Cumhuriyet temalı eserler sergilendi.

25.10.2023 11:00

TED İzmir Koleji öğrencileri, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle Cumhuriyet'in 100. yılına özel hazırladıkları "Coşkumuz ve Heyecanımız Tarifsiz. Bugün Cumhuriyet 100. Yaşında" programında, bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Türk Eğitim Derneği çatısı altında faaliyet gösteren TED İzmir Koleji ile Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesinin öğrencileri, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezindeki Cumhuriyetin 100. yılına yakışan bir konser programında bir araya geldi. "Coşkumuz ve Heyecanımız Tarifsiz. Bugün Cumhuriyet 100. Yaşında" isimli programda önce, Tolga Gariboğlu eşliğinde "Cumhuriyete Giden Yol" isimli bir sunum yapıldı.

Şef A. İlhan Akyunak liderliğinde, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Öğrenci Orkestrası ve TED İzmir Koleji Korosunun Cumhuriyetin 100. yılına özel müzik dinletisi ise izleyenleri mest etti. Programda yine, Devlet Opera ve Bale Solisti Soprano Eylem Demirhan ve DEÜ Konservatuarı Öğr. Gör. Dicle Taylan Talayhan'ın dinletisi de izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Hamdi Alkan ve TED İzmir Koleji öğrencilerinin Cumhuriyet temalı şiir dinletisi ise Cumhuriyet coşkusunu zirveye taşıdı.

"Çağdaş Sanat, Çağdaş Cumhuriyet" sergisinde de TED İzmir Koleji öğrencileri; Cumhuriyet'i, Atatürk'ü ve bağımsızlık mücadelesini birçok farklı teknik ile aktarmaya çalıştı.

Bu özel programa ayrıca; Tarım ve Orman eski Bakanı Bekir Pakdemirli, öğrenciler, öğretmenler, basın mensupları ve sanat dünyasından birçok misafir katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TED İzmir Koleji ve Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Cumhuriyet'in 100. Yılında Coşkuyu Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement