Tencere Tavalı Savaş Protestosu - Son Dakika
Yerel

Tencere Tavalı Savaş Protestosu

Tencere Tavalı Savaş Protestosu

Eskişehir'de savaş karşıtı bir grup, tencere ve tavalarla yürüyüş yaptı.

26.10.2013 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de savaş karşıtı bir grup, tencere ve tavalarla yürüyüş yaptı.

Eskişehir Adalar mevkii Atatürk Caddesi'nden başlayan 'Kadınlar Yurtta Barış, Dünyada Barış Diyor' yürüyüşü, Odunpazarı Meydanı'ndaki miting alanına kadar devam etti. Mitinge katılan kadınlar, ellerindeki tencere, tava ve çaydanlıkları çalarak, "Savaşa hayır" sloganları attı. Yürüyüşün ardından miting alanını dolduran göstericiler, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Andımız'ı ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Burada bir konuşma yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Nermin Yıldız, yürüyüşe ilişkin açıklamalarda bulunarak, "İçeride barış, dışarıda barış istiyoruz. Evlatlarımızı Suriye ile savaşa göndermiyoruz. Ben oğlumu Suriyeli kardeşlerimizi öldürmek için askere göndermedim. Yapılması gereken, katillerin sınır dışı edilmesidir. Okusun diye yolladığımız evlatlarımızın, demokratik hakları için sokaklara çıkan çocuklarımızın kenarlarda köşelerde, ara sokaklarda öldürülmelerini istemiyoruz. Atatürk'ün bizlere kazandırdığı ekonomik, sosyal ve kültürel haklar için sokaklardayız" ifadelerini kullandı.

Mitinge Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Şube Başkanı Nermin Yıldız, İşçi Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül de katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tencere Tavalı Savaş Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement