Tepebaşı'nın Su Sporları Merkezi ve Gençlik Merkezi Projesi - Son Dakika
Yerel

Tepebaşı'nın Su Sporları Merkezi ve Gençlik Merkezi Projesi

Tepebaşı\'nın Su Sporları Merkezi ve Gençlik Merkezi Projesi

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından planlanan proje kapsamında hayata geçirilecek olan ‘Su Sporları Merkezi’ ve yeni ‘Gençlik Merkezi’nin inşaatında son aşamaya gelindi.

21.12.2013 13:43

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından planlanan proje kapsamında hayata geçirilecek olan 'Su Sporları Merkezi' ve yeni 'Gençlik Merkezi'nin inşaatında son aşamaya gelindi.

Su Sporları Merkezi hakkında açıklama yapan belediye yetkilileri, Ertuğrulgazi Mahallesi'ne kazandırılan Behiç Erkin Spor Kompleksi ile Eskişehir'in en modern su sporları merkezinin hizmete açılacağını belirttiler. Açıklamada ayrıca, "2014 yılında bitecek olan proje, geleceğin başarılı sporcularını yetiştirecek. Yaklaşık 6 milyon liraya mal olan merkezin en önemli özelliği tamamen yeşil bir bina olması. Kendi enerjisini güneşten elde edecek olan Su Sporları Merkezi, yağmur suyu da depolayarak kullanabilecek. Tesiste, 1 adet kapalı yarı olimpik yüzme havuzu ve yine kapalı 250 metrekarelik eğlence havuzunun yanı sıra, 110 metrekare ebatlarında bir de açık havuz, gösteri alanı ve sosyal aktivite alanları da yer alıyor. Yıllık kapasitesi yaklaşık 30 bin olan merkez, her gün yaklaşık 100 kişiye hizmet verecek" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Yeni Bağlar Mahallesi'nde yapımı tamamlanmak üzere olan Gençlik Merkezi hakkında yapılan açıklamada ise, merkezin 800 bin liraya mal olacağı ifade edildi. Merkez hakkında bilgi veren yetkililer, "Merkezde, 1 spor ve jimnastik salonu, 2 çok amaçlı salon, veli bekleme odası, öğretmen odası, 3-4 yaş okul öncesi eğitim odası, etüt odası, çok amaçlı etüt salonu, 2 müzik atölyesi, kütüphane ve satranç odası ile fuaye alanı yer alıyor. Merkez gençlerimize sanatsal, kültürel ve bilimsel çalışmalarını yürütme olanağı veren modern imkanlar ve eğitim salonları sunuyor. Şu an hizmet veren 19 Mayıs Gençlik Merkezi her ay 5 bin gencimizi ağırlarken, bin 800 gencimize düzenli olarak beceri ve mesleki eğitim kursları sağlıyor" şeklinde belirttiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tepebaşı'nın Su Sporları Merkezi ve Gençlik Merkezi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement