Terörün Bitmesi Turizmi Canlandıracak - Son Dakika
Yerel

Terörün Bitmesi Turizmi Canlandıracak

Terörün Bitmesi Turizmi Canlandıracak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) katkılarıyla 14-16 Kasım 2013 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek olan Anfaş Atex Doğa, Macera, Spor ve Altenatif Turizm Fuarı'nın basın toplantısı...

12.08.2013 18:31

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) katkılarıyla 14-16 Kasım 2013 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek olan Anfaş Atex Doğa, Macera, Spor ve Altenatif Turizm Fuarı'nın basın toplantısı yapıldı.

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Burak Tonbul ve Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık katıldı.

Toplantıda konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Burak Tonbul, Körfez Savaşı ve terörün turizme olan etkilerini belirtirken, Türkiye'nin özellikle doğa turizmiyle alternatif tatil yerleri arasında olduğunu vurguladı. Tonbul, "Terörün bitmesi turizmin Anadolu'ya yayılması için çok önemli fırsat" dedi. Yapılan çalışmalar sayesinde turizmin sahil kesimlerinden tüm Anadolu'ya yayılacağına da değinen Burak Tonbul, doğa ve kültür turizminde son dönemde iyi gelişmelerin olduğunun bilgisini de verdi.

25 MİLYON YERLİ TURİST

Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri hakkında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ise, 50 milyon yabancı turist, 50 milyar dolar gelir olarak açıklanan 2023 hedefleri arasında 25 milyon turiste de tatil yaptırmanın yer aldığını kaydetti. Cumhuriyetin 100'üncü yılında her üç turistten birinin yerli olacağını da ifade eden Arıcı, 75 milyon turist hedefinin deniz, kum, güneş dışında alternatif turizm çeşitleri ve alanları oluşturmakla yakalanabileceğini söyledi.

ALANINDAKİ İLK FUAR OLACAK

Atex'in alanında Türkiye'de düzenlenen ilk ve tek fuar alacağını belirten Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık da, fuara katılacak kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi verdi. Doğa, macera, kongre, gastronomi, spor, yayla gibi alternatif turizm dallarında hizmet veren kurum ve kuruluşların fuara katılacağını belirten Çalık, turizme canlılık getirileceğini söyledi.

Çalık, fuara tur operatörleri ve seyahat acenteleri gibi sektör profesyonellerinin yanı sıra halkın da katılacağını sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Terörün Bitmesi Turizmi Canlandıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement