TESK Seçimlerinde Mersin'in Başarısı - Son Dakika
Yerel

TESK Seçimlerinde Mersin'in Başarısı

TESK Seçimlerinde Mersin\'in Başarısı

Esnaf ve sanatkarların Ankara'daki üst kuruluşu Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna bağlı federasyon seçimlerine Mersin damgası vuruldu.

18.06.2014 15:28  Güncelleme: 15:30

Esnaf ve sanatkarların Ankara'daki üst kuruluşu Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'na (TESK) bağlı federasyon seçimlerine Mersin damgası vuruldu.

Esnaf ve sanatkar teşkilatlarının 4 yılda bir yapılan genel kurul süreci, odaların seçimlerini tamamlamasının ardından federasyon seçimleriyle devam ediyor. TESK'e bağlı faaliyetlerini sürdüren 13 federasyonda seçimler, haziran sonuna kadar tamamlanacak. TESK'e bağlı faaliyetini sürdüren TŞOF'un seçimlerinde Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı yönetime girerken, Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu genel kurulunda Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz yönetime girerek genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. Yine Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez de Türkiye Kasaplar Federasyonu seçimlerinde yönetimde yer aldığı listede yapılan görev dağılımı ile Genel Başkan Yardımcısı oldu. Mersin Kunduracılar Odası Başkanı Fatih Özcan, Türkiye Ayakkabıcılar Federasyonunda, Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sabit Yelkovan da Türkiye Madeni Eşya Federasyon seçimlerinde Genel Başkan Yardımcılığına getirilen isimler oldu.

Mersin'den federasyon yönetimine giren diğer isimler ise şunlar; "Mersin Kahveciler Odası Başkanı Nihat Dağdelen Türkiye Kahveciler Federasyonu yönetim kurulu üyeliğine, Tarsus Lokantacılar Odası Başkanı Ali Tavman Türkiye Lokantacılar Federasyonu yönetim kurulu üyeliğine seçildiler." Mersin Lokantacılar Odası Başkanı Hacı Özkan ise temsil ettiği esnaf sanatkarı Ankara'da söz sahibi yapmak adına Türkiye Lokantacılar Federasyonu Genel Başkan adayı olarak girdiği seçimlerde rakibine çok az farkla yenilerek, umutları bir başka bahara taşıdı.

Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, üyelerinin mesleki yönden ihtiyaçlarını karşılamak, çalışmalarını ve gelişmelerini ülke genelinde işbirliği ve ahenk içerisinde yapabilmelerini sağlamak amacıyla TESK bünyesinde 13 mesleki federasyon bulunduğuna vurgu yaparak, bu federasyonlardan seçimlerini yapan 10 federasyonun 7'sinde Mersinli oda başkanlarının yönetimde söz sahibi olmasının haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan esnaf sanatkar teşkilatının yerelde ve genelde bir çok sorunla boğuştuğuna dikkat çeken Dinçer, "Federasyon yönetimine giren arkadaşlarımız, genel sorunlarımızın çözümünde Ankara'da gözümüz kulağımız olacaklar ve çözüm odaklı çalışmalarda bizlerle hareket edecekler. Ben federasyon yönetimine giren tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve yeni görevlerinde başarılar diliyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TESK Seçimlerinde Mersin'in Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement