TISİAD Yönetiminden Başkan Yıldırım'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

TISİAD Yönetiminden Başkan Yıldırım'a Ziyaret

TISİAD Yönetiminden Başkan Yıldırım\'a Ziyaret

Türkiye Irak Sanayicileri ve İş adamları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

11.09.2013 10:52  Güncelleme: 10:57

Türkiye Irak Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Nevaf Kılıç başkanlığında gerçekleşen ziyarette, fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyarette konuşan Nevaf Kılıç, "Komşu ülkeler önemli. Amerika'ya Avrupa'daki ülkelere baktığımızda komşularıyla daha çok ticaret yaptıklarını görüyoruz. Bizler de Irak'la ticaretimiz, özellikle Kuzey Irak'la son zamanlarda düzeldi. Arap Baharı etkileri görülse de şu an ilişkilerimiz iyi. İhracatımızın büyük oranını Kuzey Irak'la yapıyoruz. Lojistik, müteahhitlik işlerimiz çok iyi. Kuzey Irak'ta çarşıya, pazara çıktığınızda satılan malların yüzde doksanı Türk malı. Sayın Başkanım Mezitli bölgesinde de güzel gelişmeler oldu. Sizleri tebrik ve takdir ediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte devam edersiniz" dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Önemli bir görev üstlenmişsiniz. Her şeyden evvel hem ticaret hem dostlukların gelişmesi anlamında sizin yapmakta olduğunuz çok önemli bir görev. Hele hele Mersin gibi, tarım, lojistik ve turizm gibi üç önemli alanda yer alan kentimizde henüz bir yaşını aşmış olmasına rağmen böyle bir derneğin kurulması, etkin faaliyet içinde bulunması bir hayli sevindirici. Öncelikle bu ticari işlerin, sınır komşularımızla gelişmesi, daha sonra dünyaya, Avrupa'ya açılarak bu sınırların genişlemesine yönelik olmalıdır. Asıl olan ticaret olduğuna göre, ticaretin tüm dinamiklerinin harekete geçirilmesi söz konusu olabilmelidir. Bu konuda öz verili bir çalışmayla buraya kadar kısa bir süre içerisinde gelebildiğiniz görülüyor, başarılı bir noktaya kadar ulaşmışsınız. Bundan sonra sınırların genişletilerek uluslar arası boyutlara taşınması anlamında önemli bir işi üstleniyorsunuz, çalışmalarınızda başarılar diliyorum, ziyaretiniz ayrıca bizleri çok mutlu etti" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TISİAD Yönetiminden Başkan Yıldırım'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement