TOKİ'ye Ait Konutların Kurası Çekildi - Son Dakika
Yerel

TOKİ'ye Ait Konutların Kurası Çekildi

TOKİ\'ye Ait Konutların Kurası Çekildi

Hatay'da, Günyazı projesi kapsamında yaptırılan alt ve orta gelir gurubuna ait 956 konutun kura çekimi yapıldı.

01.03.2012 17:21  Güncelleme: 08:39

Hatay'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Antakya Belediyesi tarafından Günyazı projesi kapsamında yaptırılan alt ve orta gelir gurubuna ait 956 konutun kura çekimi yapıldı.

Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, Antakya Spor Salonunda düzenlenen kura çekim töreninde yaptığı konuşmada, konutların, kura çekimi sonrasında hak kazanacak olan Antakya halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Atalarımız dünyada mekan ahirette iman' özdeyişini boşuna söylememişler. Gerçekten de mekan çok önemli. TOKİ yönetimi son yıllarda yaptığı atılımlarla, halkımızın ihtiyaç duyduğu modern ve çağdaş anlamda konutlar yapmaya başladı. İşte bu 956 konut da modern mekanlardan biridir. Bu konutlar sayesinde Antakya'mız daha da modernleşecek ve daha güzel bir kent haline gelecektir, hak sahipleri daha rahat ve huzurlu bir mekana kavuşma imkanına sahip olacaktır" diye konuştu.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise 2005 yılından beri Antakya Belediyesi'nin yaptırdığı 1, 2 ve 3. etap konutların ihalesinin TOKİ ile birlikte yapıldığını, 2005 yılından beri devam eden çalışmalarla bin 880 vatandaşın ev sahibi olacağını ifade etti.

Bu durumdan herkesin mutlu ve gururlu olduğunu belirten Savaş "Bugüne kadar emeği geçen Adalet Bakanı'mız Sadullah Ergin, milletvekillerimiz, TOKİ'deki ve belediyedeki tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu hamlelerimiz devam edecek. Bugün 956 kişi burada sevinecek ama bunun en az 7-8 katı başvuru var" dedi.

Savaş, bundan sonraki süreçte Saraycık mevkisinde TOKİ'ye verdikleri yaklaşık bin-bin 500 konutu alabilecek 4. etap çalışmalarına başlanacağını bildirerek, kura sonucunda en çok ihtiyacı olanın buradan sevinerek gitmesini gönülden dilediğini dile getirdi.

Herkesin sıcak bir yuvaya, kaliteli evlere ihtiyacı olduğuna değinen Savaş,

"Bundan sonraki süreç içerisinde çalışmalar devam edecek. Buradan giderken hiç kimse üzülmesin, bugün çıkmasa bundan sonraki kurada çıkar. Bu konutları TOKİ ile beraber yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından daha önce belirlenen 10 şehit, 17 gazi ve 39 engelli aileye verilecek daireler belirlendi.

TOKİ tarafından yaptırılan 770 alt gelir, 186 orta gelir grubuna ait konutlar için 5 bin 689 kişinin başvuru yaptığı öğrenildi.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TOKİ'ye Ait Konutların Kurası Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement