Toplum Sağlığı Merkezi Hekimlerine Eğitim Verildi - Son Dakika
Yerel

Toplum Sağlığı Merkezi Hekimlerine Eğitim Verildi

Toplum Sağlığı Merkezi Hekimlerine Eğitim Verildi

Malatya’da Toplum Sağlığı Merkezleri hekimlerine eğitim verildi.

28.06.2014 11:00

Malatya'da Toplum Sağlığı Merkezleri hekimlerine eğitim verildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Dr.Kanuni Keklik başkanlığında "Toplum Sağlığı Merkezi Hekimleri Eğitimi" 5 gün sürdü. Türkiye genelinde dönem dönem gerçekleştirilen eğitimlerin 55'ncisi Malatya'da 23-27 Haziran tarihleri arasında 7 ilden 64 hekimin katılımıyla yapıldı.

Eğitim süresince TSM'lerin faaliyet alanları, mevzuatlar, çevre sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, iş sağlığı ve güvenliği, iletişim, kronik hastalıkların takibi, aile hekimliği konuları ve denetiminde dikkat edilecek hususlar ele alındı. Sağlıkta planlama ve yönetim, okul sağlığı, idari ve mali işler ve hekimlerin Toplum Sağlığı Merkezleri'ne (TSM) uyumu, mesleki ve kişisel gelişimi konuları Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Muhsin Akbaba, Prof. Dr. Melikşah Ertem Doç. Dr. Hasan Ekerbiçer, Doç. Dr. Ufuk Berberoğlu, Halk Sağlığı Kurumu Hukuk Müşaviri Av. Halil Şen ve İnönü Üniversitesinden Doç. Dr. Ali Özer tarafından eğitimler verildi.

Eğitim organizasyonuna, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, bakanlık görevlileri, sağlık yöneticileri ve eğitimciler katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toplum Sağlığı Merkezi Hekimlerine Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement