Toprak Sanayinin Kömür Sorununun Çözümü İçin Salihli Tso Devrede - Son Dakika
Yerel

Toprak Sanayinin Kömür Sorununun Çözümü İçin Salihli Tso Devrede

Toprak Sanayinin Kömür Sorununun Çözümü İçin Salihli Tso Devrede

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, ilçe ekonomisinin bel kemiğini oluşturan toprak sanayinin en önemli sorunlarından biri olan kömür istihkaklarının yetersizliği konusunda, çözüme yönelik girişim başlattı.

29.10.2013 12:30

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, ilçe ekonomisinin bel kemiğini oluşturan toprak sanayinin en önemli sorunlarından biri olan kömür istihkaklarının yetersizliği konusunda, çözüme yönelik girişim başlattı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Meclis Başkanı Süleyman Oral'ın başkanlığındaki heyet, Ege Linyitleri İşletmesi yönetimiyle görüşmek için Soma'ya gitti. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın, üyelerinin sorunlarını tespit etmek ve çözümüne yardımcı olmak amacıyla düzenlediği "Üye Anketi" çerçevesinde olumlu adımlar atıldı.

Salihli TSO'nun, halen faaliyette bulunan 16 tuğla ve kiremit fabrikası temsilcileriyle yaptığı görüşmeler sonucunda, fabrikaların kömür ihtiyaçlarını karşılamakta sorun yaşadıkları ortaya çıkmıştı. Bu sorun geçtiğimiz günlerde Oda'da yapılan sektör ortak toplantısında yeniden dile getirildi. Oda yönetimi, toplantıda ele alınan bu konunun çözümüne ilişkin bir adım atarak, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Eroğul ve Soma TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İsmail Hakkı Kutlu'nun da eşliğinde, Soma'da bulunan Ege Linyitleri İşletmesi Müdürü Hakkı Duran ile görüştü.

Görüşmeye, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Toprak Sanayicileri Derneği Başkanı ve Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, toprak sanayi temsilcileri Şahin Balantekin, Mahmut Karademir ve Ayfer Alpaslan katıldı.

Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) Müdürü Hakkı Duran'a Salihli'deki tuğla ve kiremit fabrikalarının kapasite raporları sunuldu.

Salihli TSO Başkanı Yüksel, üyeler arasında yaptıkları araştırmada kömür sorununun ilk sıralarda yer aldığını tespit ettiklerini kaydettiği konuşmasında, Salihli'de 2 bin kişiye istihdam olanağı sağlayan sektörün bu talebinin imkanlar ölçüsünde karşılanmasının önemine dikkat çekti. Yüksel, sıcak karşılama için Soma TSO yönetimine ve ELİ Müdürü Duran'a teşekkür etti.

Fabrikaların yıl buyunca ihtiyacı olan kömürün ancak yarısının ELİ'den karşılanabildiğini belirten Dernek Başkanı ve TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, geri kalan ihtiyacın özel sektörden sağlandığını kaydederek, "Dışardan temin edilen kömür, gerek fiyatının yüksekliği, gerekse de standart kalitede olmaması nedeniyle sorun yaratıyor" görüşünü iletti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toprak Sanayinin Kömür Sorununun Çözümü İçin Salihli Tso Devrede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement