Trakya Vize Slowfood Birliği Başvurusu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Trakya Vize Slowfood Birliği Başvurusu Yapıldı

Trakya Vize Slowfood Birliği Başvurusu Yapıldı

Kırklareli Vize Belediyesi tarafından düzenlenen Trakya Gastronomi Festivali kapsamında Slow Food Vize'nin kurulması ile ilgili toplantı, Slowfood İzmir Convivium Lideri Nedim Atilla ve Slowfood Yağmur Böreği Convivium lideri Ayfer Yavi, Vize...

29.08.2013 11:57

Kırklareli Vize Belediyesi tarafından düzenlenen Trakya Gastronomi Festivali kapsamında Slow Food Vize'nin kurulması ile ilgili toplantı, Slowfood İzmir Convivium Lideri Nedim Atilla ve Slowfood Yağmur Böreği Convivium lideri Ayfer Yavi, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Öğretim görevlisi Ali Çakır'ın önderliğinde yapıldı.

Slowfood İzmir Convivium Lideri Nedim Atilla, "Convivium kelimesi ROMA döneminde bir masa başında oturarak yemek yiyen topluluğu ifade etmektedir." dedi.

Trakya'da ilk kez kurulan bir birlik olması ve Cittaslow Vize'nin bu kalkınma modeline dahil olması çok sevindirici olduğunu belirten Atilla, "Slow Food birlikleri kırsal kalkınma modeli içerisinde bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır. Hayatı normal ritmine dönüştürme çabası olarak gördüğümüz Slow Food sivil toplum hareketi olarak savunuyoruz." şeklinde konuştu.

Slowfood Yağmur Böreği Convivium Lideri Ayfer Yavi ise, "Slow Food kapsamında Tohumdan Sofraya projemizle mevsiminde tüketim eğitimini gerçekleştirmekteyiz. Yaklaşık 4 yılda 1500 öğrenciye birebir eğitim verdik. Duyu-tat-yemek atölyeleri oluşturuyoruz. 1 yılda 2 defa okullara giderek öğrencilere eğitim esnasında bilgilendirici kartlar veriyoruz ve evde paylaşmalarını istiyoruz. Aynı şekilde ebeveyn ve öğretmenlere de eğitimlere gerçekleştirmekteyiz. Bu proje kapsamında özellikle Slow Food Convivium şehirlerinde genç aşçıların eğitilmesi gerekir. Bu durumda aşçıların çalışmalarının mevsimsellik olgusuyla orantılı olması sağlanır" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından aynı zamanda Slow Food un kurucusu Carlo Petri'nin iyi, temiz ve adil isimli kitabına yer verildi. Yeni oluşturulan Trakya Vize Convivium'unda çalışmaların detayları üzerinde görüşmeler yapılarak toplantıya son verildi.

Trakya Vize Convivium Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine, Ali Çakır, Semiha Ahmet, Tuğba Bayburtluoğlu, Gülay Çakır, Müge Tokuş, yedek üyeliği ise Seçil Andıç, Taner Aksoy, Merve Korkmaz, Banu Ertaş ve Birol Aydın seçildi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trakya Vize Slowfood Birliği Başvurusu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement