Tunceli'de Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Tunceli\'de Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Tunceli’de Ekonomi Birliği Koordinatörlüğü’nde, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası (TTSO) işbirliğiyle ’Dış ticaret bilgilendirme’ semineri düzenlendi.

11.09.2014 18:12

Tunceli'de Ekonomi Birliği Koordinatörlüğü'nde, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası (TTSO) işbirliğiyle 'Dış ticaret bilgilendirme' semineri düzenlendi.

TTSO konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme seminerine TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz, Yönetim Kurulu üyeleri ile kentteki iş adamları katıldı. Bilgilendirme semineri öncesinde kısa bir konuşma yapan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz, kentte ihracat yapan iki firma bulunduğunu ancak bunların da ciddi bir potansiyele sahip olmadığını söyledi. İhracatı arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Cengiz, "Özellikle Tunceli sarımsağı, tulum peyniri ve Ovacık fasulyesini yeterli miktarda üreterek ihraç etmeyi planlıyoruz" dedi.

Cengiz, kentteki ihracatın arttırılması için yatırımcılara teşvik verilmesinin de son derece önemli olduğunu söyledi.

Cengiz'in konuşmasının ardından Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Ahmet Samet Tekoğlu, "İhracat Mevzuatı/Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri", Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Mehmet Soylu Güldalı, "İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALİTY'nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim, Marka, Tanıtım ve Tasarım Destekleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara giriş Desteği, Çevre Maliyetlerinin Desteklenmesi Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi", Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Gökhan Adanalı "Ülke Masaları, Pazar Araştırması-BAE Pazarına İhraç İmkanları", Türk EXİMBANK Müdür Yardımcısı Özlem Aydın ise, "Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları" hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Tunceli'de ihracat seviyesinin yükseltilmesi, bölge ülkeleri ile yapılan ticaret ve ihracatın artması, dış ticaretle ilgili öğrencilerin, firma ve kuruluşlarda çalışan elemanların bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi ve nitelikli eleman yetiştirmeye katkıda bulunmayı amaçlayan seminer, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tunceli'de Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement