Türk Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Şahin Açıklaması

Türk Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Şahin Açıklaması

''Sağlık çalışanları arasında ötekileştirmeden vazgeçilmeli''

03.01.2014 11:19

Türk Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Hayrettin Şahin, sağlık çalışanları arasındaki ötekileştirmeden vazgeçilmesi gerektiğini savundu.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu'nun İl Genel Sekterliklerine gönderdiği yazıda sağlık tesislerinin yapacağı tüm işlemlerde yardımcı sağlık personeli yerine tabip dışı personel ibaresinin kullanılmasını istediği belirtti.

Türk Sağlık-Sen'in söz konusu yazı ile ilgili Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bir başvuru yaparak her iki ibarenin de kullanımından vazgeçilmesini talep ettiğini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Sağlık çalışanları arasında ötekileştirmeden vazgeçilmelidir. Yardımcı sağlık veya tabip dışı personel ibarelerinin kullanılmasının amacı veya kastedilen kapsamdaki çalışanlar tabiplerin haricindeki hemşire, sağlık memuru veya ebe gibi statülerde ve ünvanlarda çalışanlardır. Bu çalışanların her birinin ayrı ayrı kadroları ve ünvanları mevcut iken bu çalışanlara bir ibare veya sıfat bulmaya çalışmak gereksiz ve çalışanın psikolojik yapısını zedeleyici durumdur. Yardımcı, bir meslek grubunun dışında kalanlar, eleman gibi ifadeler ne yazık ki sağlık çalışanlarına yönelik ısrarla kullanılıyor. Bu tür ifadelere son verilmesi ayrıştırıcı yerine kapsayıcı, incitici ifadeler yerine daha özenle seçilmiş tanımlar kullanılmalı, yeni bir düzenleme yapılmalıdır." - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement