Türkiye'nin Kivi İhtiyacının Yüzde 45'ini Yalova Karşılıyor - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin Kivi İhtiyacının Yüzde 45'ini Yalova Karşılıyor

Türkiye\'nin Kivi İhtiyacının Yüzde 45\'ini Yalova Karşılıyor

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, Türkiye’nin kivi ihtiyacının yüzde 45’inin Yalovalı üreticiler tarafından karşılandığını söyledi.

28.08.2014 15:12

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, Türkiye'nin kivi ihtiyacının yüzde 45'inin Yalovalı üreticiler tarafından karşılandığını söyledi. Karahan, 2014 yılı itibarı ile kivi üretiminin 'İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü" projesine dahil edildiğini bildirdi.

Türkiye'yi 1988 yılında kivi ile tanıştıran Yalova, o zamandan beri kivi üretimindeki liderliğini kimseye bırakmadı. Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, kısıtlı alanlarda yapılabilmesine rağmen 18 bin ton yıllık üretimi ile ülkenin kivi ihtiyacının yüzde 45'inin halen Yalova tarafından karşılandığına dikkat çekti. İldeki kivi üretim havzalarının arttırılabilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Karahan, kivi üretiminin 2014 yılı itibarı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 'İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü" projesine dahil edildiğini duyurdu.

Bu proje ile çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen üretimin yapılması ile doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile birlikte gıda güvenliğinin sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Karahan, "Proje kapsamında Altınova ve Çiftlikköy ilçelerimizden 30 kivi üreticimizle 20 Ağustos 2014 tarihinde müdürlüğümüzce eğitim düzenlendi. Eğitime katılanlara belge verilecek. Böylece Türkiye'de ilk kez sertifikalı kivi üretimine de geçilmiş olacak" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin Kivi İhtiyacının Yüzde 45'ini Yalova Karşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement