Uşak Umke'den İki Günlük Eğitim Kampı - Son Dakika
Yerel

Uşak Umke'den İki Günlük Eğitim Kampı

Uşak Umke\'den İki Günlük Eğitim Kampı

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) İl Temsilciği, üyelerin arama kurtarma hakkındaki eğitimlerini tamamlamak amacıyla iki günlük eğitim kampı düzenledi.

16.02.2013 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) İl Temsilciği, üyelerin arama kurtarma hakkındaki eğitimlerini tamamlamak amacıyla iki günlük eğitim kampı düzenledi. Kampı ziyaret eden vali Erden, eğitim ve tatbikat faaliyetlerini önemsediklerini söyledi.

Uşak UMKE, gönüllülük esasına göre görev alan ekiplerin arama kurtarma ve doğal yaşamda hayatta kalma konularındaki eğitimlerini tamamlamak amacıyla iki günlük eğitim kampı planladı. Karaağaç Göleti'nde bugün sabah saatlerinde kamp için UMKE İl Sorumlusu Dr. Okan Türkmen koordinesinde bir araya gelen yaklaşık 50 kişi çadır kurdu. Eğitim kampı yarın akşam saatlerinde sona erecek. Bu süre içinde UMKE ekipleri arama kurtarma, afet öncesi, anı ve sonrasında yapılması gereken çalışmalar ile doğada hayatta kalma konularında eğitim alacaklar. Bu arada Vali Mehmet Ufuk Erden eşi Yeşim Erden ve İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal ile birlikte UMKE'nin kampını ziyaret ederek ekiplerin yaralı kurtarma tatbikatını izledi. UMKE'nin faaliyetleri hakkında Dr Okan Türkmen'den bilgi alan Vali Mehmet Ufuk Erden, tatbikat sonrası eşiyle birlikte bir süre çadırda oturdu.

Türkiye'nin özellikle meydana gelen depremler nedeniyle büyük acılar yaşadığını belirten Vali Mehmet Ufuk Erden, "Deprem gerçeği ile yaşamak, her türlü önlemi almak durumundayız. Ülkemizin büyük bir ölümü birinci derece deprem kuşağında yer alıyor. Marmara depreminden sonra arama kurtarma ekipleri oluşturulmaya başladı. İlimizdeki UMKE'nin de faaliyetlerini destekliyoruz. Çünkü afet öncesinde, anında ve sonrasında alınacak önlemler bu tür ekipler tarafından koordine ediliyor. UMKE içerisinde gönüllü olarak görev alan sağlık çalışanlarımız özverili bir şekilde eğitim ve tatbikat faaliyetleri sürdürüyor. Biz de iki günlük bu eğitim kampını gezip çalışmaları yakından görmek istedik" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Umke'den İki Günlük Eğitim Kampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement