Uşak Üniversitesi'nde " Sheddeath " Adlı Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

Uşak Üniversitesi'nde " Sheddeath " Adlı Fotoğraf Sergisi

Uşak Üniversitesi\'nde " Sheddeath " Adlı Fotoğraf Sergisi

Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlamaları kapsamında "Kadına Yönelik Şiddete Hayır " konulu " Sheddeath " başlıklı sergi açtı.

09.03.2013 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlamaları kapsamında "Kadına Yönelik Şiddete Hayır " konulu " Sheddeath " başlıklı sergi açtı.

Marmara Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Ümit Karalar'ın " Kadın ve Şiddet " konulu fotoğraf sergisi Uşak Üniversitesi Sanat Galerisinde açıldı. Serginin açılışına Vali Mehmet Ufuk Erden'in Eşi Yeşim Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın Eşi Aysun Erdoğan ile diğer protokol üyelerinin eşleri öğrenciler ve davetliler katıldı. Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, sergi açılışında yaptığı konuşmada toplumun tüm kesimlerinde kadına yönelik şiddet olduğunu söyleyerek üniversitelerin verdikleri eğitim ve yaptıkları akademik çalışmalar ile toplumsal sorunların çözümüne katkı sağladığını belirtti. Uşak Üniversitesi'nin şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu ifade eden Rektör Çelik " Üniversiteler baskı ve şiddetin olmaması gereken yerlerdir ve düşüncelerin rahatlıkla konuşulabildiği kurumlardır. Şiddetin olduğu yerde özgürlük olmaz. Uşak Üniversitesi olarak kadına yönelik şiddete dikkat çeken böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Fotoğrafçı Ümit karalar sergi ile ilgili bilgi vererek 50'ye yakın kadın ünlünün objektif karşısına geçtiğini belirterek abartılmayan plastik makyajın dışında, mimiklerle, şiddetin kadında yarattığı duygusal çöküntüyü ve çaresizliği objektifinden topluma aktararak, kadının fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine yol açan, kadının temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan derin toplumsal yaraya dikkat çekmek istediğini söyledi.

Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Özçınar Eşli ise merkez olarak akademik çalışmaların yanı sıra kadının kamusal alanda farkındalığını artıracak faaliyetler yaptıklarını ifade ederek " Ümit Karalar'ın sergisi farkındalık oluşturma adına önemli bir proje. Kendilerini Üniversitemizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Sergide 50'ye yakın ünlü kadının fotoğrafı var. Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak kadına yönelik her türlü şiddete hayır diyoruz" dedi.

" Kadına Yönelik Şiddete Hayır " konulu " Sheddeath " başlıklı sergi bir hafta boyunca Uşak Üniversitesi Sanat Galerisi'nde ziyarete açık kalacak. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Üniversitesi'nde ' Sheddeath ' Adlı Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement