Uzunalan Köyü İçme Suyu İsale Hattı Yenilendi - Son Dakika
Yerel

Uzunalan Köyü İçme Suyu İsale Hattı Yenilendi

Uzunalan Köyü İçme Suyu İsale Hattı Yenilendi

Çanakkale’nin Çan ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan 120 haneli Uzunalan köyünde içme suyu isale hattı yapım çalışmaları tamamlandı.

04.01.2014 10:03

Çanakkale'nin Çan ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan 120 haneli Uzunalan köyünde içme suyu isale hattı yapım çalışmaları tamamlandı.

Çan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince ihalesi yapılan, 4100 metrelik Uzunalan köyü içme suyu isale hattı yapım çalışması tamamlandı. 30 Yıllık su borularının deforme olması ile yaz aylarında su sıkıntısı yaşadıklarını belirten köy muhtarı Hüseyin Kuru "Toprak kazı çalışmalarının ardından döşenen 63'lük plastik borular ile Ağı dağından gelen kaynak suyu depomuza ulaştı. Önceki yıllarda yaz ayında İstanbul Bakırköy ve Ataköy ilçelerinde kapıcı olarak çalışan 80 hane köylümüzün yıllık izinlerini köyümüzde geçirmesi ile büyük su sıkıntısı yaşıyorduk. Devletimizin imkanları ile bu sorunu da çözdük.İçme suyu sorunun çözümünde yardımlarını esirgemeyen Çan ilçe Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu'na köy halkı adına teşekkür ederim" dedi.

İçme suyu isale hattının tamamlanması nedeniyle pilav ve ayranın ikram edildiği etkinliğe, Ak Parti Çan İl Genel Meclis Üyeleri Şerafettin Bal, Üsrev Damar, MHP Çan İl Genel Meclis Üyesi Halil Turhan, Çan ilçe Müftüsü Ali Osman Bayrak ile çevre köy imam-hatipleri ile köylüler katıldı. Etkinlik köy imam-hatibi Yasin Şahin'in yaptığı dua ile sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uzunalan Köyü İçme Suyu İsale Hattı Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement