Vali Coş 2013 Eğitim Projelerinden Bahsetti - Son Dakika
Yerel

Vali Coş 2013 Eğitim Projelerinden Bahsetti

Vali Coş 2013 Eğitim Projelerinden Bahsetti

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, eğitim alanına büyük yatırımlar yapıldığını belirtti.

13.04.2013 15:25  Güncelleme: 16:05

Valilik toplantı salonunda düzenlenen okul yapımıyla ilgili protokol töreninde konuşan Vali Coş, Adana'da bu yıl kampüs okul projesinin hayata geçirileceğini söyledi. Projenin ilk aşamasının 175 dönümlük alanda gerçekleştirileceğini anlatan Coş, şunları söyledi:

"Burada toplam 197 bin metrekarelik bir inşaat yapacağız. İçinde 42 derslikli, yaklaşık 10 okul olacak. 150 metrekare yüz ölçümünde bir kütüphane olacak. 500'ü aşkın öğretmen ve yöneticimiz görev yapacak. Yine en az 10 bin öğrencimiz bu okulda en iyi şartlarda, çağdaş standartlarda okuyacak."

Alan içerisinde iki öğrenci yurdu yapılacağını da ifade eden Coş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bin kişilik kız, bin kişilik erkek yurdu olacak. Köy ve kırsal kesimden gelen ya da yatılı okumak isteyen öğrencilerimizi burada misafir edeceğiz. İçinde kapalı spor salonundan, yüzme havuzuna kadar her türlü sporu yapılabilecek tesis mevcut. Yine 105 bin metrekare yeşil alanı da olan doğa ile iç içe şehrin gürültüsü ve trafik probleminden uzakta öğrencilerimiz layık oldukları şekilde çağdaş standartlarda eğitim görecekler. Türkiye'nin belirli yerlerinde yapılan kampus okul projelerden birisinin sayın Kültür ve Turizm Bakanımızın Ömer Çelik'in katkı ve destekleriyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Adana inşasına karar verildi. Biz de bu projenin takipçisi ve destekçisi olacağız. İnşallah Ceyhan ve Kozan da dahi 10'dan fazla kampus okul projesini hayata geçirmek suretiyle merkezdeki yetersiz kalmış, trafik ve otopark problemi olan, hiçbir laboratuarı olmayan ya da yetersiz olan okullardan da kurtulmuş olacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Vali Coş 2013 Eğitim Projelerinden Bahsetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement