Vali Kızılcık, Yemin Törenine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Vali Kızılcık, Yemin Törenine Katıldı

Vali Kızılcık, Yemin Törenine Katıldı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kısa dönem askerlerin yemin törenine katıldı.

04.01.2013 15:46  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kısa dönem askerlerin yemin törenine katıldı.

Söğütlü Güzel Sanatlar Lisesi salonunda gerçekleştirilen yemin törenine Vali Kızılcık'ın yanı sıra 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay İlhami Ulu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, askerler ve aileleri katıldı.

Kızılcık, törende yaptığı konuşmada, Mehmetçiklerin eğitimlerini tamamlayarak yemin ettiklerini belirterek, "Yeminlerinde vatanı, milleti kısacası Ulu Önder Atatürk'ün kurup bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti korumak için and içtiler. Yaptıkları ve yapacakları hizmetin ne kadar kutsal olduğunu bir kere daha bizlerin önünde haykırarak ifade ettiler" dedi.

Türkiye'nin dünya coğrafyasının çok stratejik bir yerinde bulunduğunu ifade eden Kızılcık, şöyle devam etti:

"Ulu Önder'in bizlere işaret ettiği hedefe ulaşmamız için 24 saat çalışmamız, uyanık olmamız gerektiğini aldığınız eğitimde çok iyi bir şekilde gördünüz. Yapacağınız görev, Türk jandarmasının sorumluluk alanı olan kırsalda asayiş ve güvenliği sağlamaktır. Görevinizi yaparken vatandaşımız ile iyi ilişki kurmalısınız. Yaşadığımız çağ hukuk devletinin temel hak ve hürriyetlerinin hakim olduğu bir çağdır. Can, namus, mal ve ırz güvenliğini sağlamakla mükellef olduğumuz vatandaşımız, aynı zamanda sizin bağrından çıktığınız milletimizdir. Dolayısıyla onlarla ilişkinizde aynen anneniz, babanız, akrabanızla olan ilişkilerdeki gibi davranmalısınız."

İl Jandarma Komutanı Aras, oğlunu bayram havası içinde kınalayıp askere uğurlayan, şahadeti karşısında ise 'vatan sağolsun' diyen anne ve babaların önünde saygıyla eğildiğini vurgulayarak, "Bu yemin töreninde bulunmanızla evlatlarınıza moral kaynağı oldunuz. Her anne, baba gibi onlarla gurur duyacaksınız. Kutsal bir görev olan askerlik hizmetini yapmak için bizlere teslim ettiğiniz çocuklarınız, bizim de evladımızdır. Onlar emin ellerdedir" diye konuştu.

Vali Kızılcık, konuşmaların ardından birliğe ilk katılan ere hediye verdi.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Kızılcık, Yemin Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement