Vali Münir Karaloğlu'nun Özalp Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Vali Münir Karaloğlu'nun Özalp Ziyareti

Vali Münir Karaloğlu\'nun Özalp Ziyareti

Van Valilisi Münir Karaloğlu Özalp ilçe merkezi ile bazı köylerini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

02.06.2012 19:09

Van Valilisi Münir Karaloğlu Özalp ilçe merkezi ile bazı köylerini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

İlk olarak yapımı devam eden 205 yataklı Özalp Devlet Hastanesi'ni inşaatını gezerek ziyaretine başlayan Vali Karaloğlu, daha sonra sırasıyla kız yurdu inşaatı, kanalizasyon ve arıtma tesislerinde incelemelerde bulundu. Daha sonra Emek köyüne geçerek yeni açılan yem ve paketleme fabrikalarını ziyaret eden Karaloğlu, Gültepe köyünde ise köylülerin sıkındıkları dinledi. Burada, ziyareti ile ilgili açıklamada bulunan Münir karaloğlu "Bugün Özalp ilçesindeki kamu yatırımlarını denetlemek ve sizleri ziyaret etmek için buradayız. Özalp, Özalp olalı, Özalp ilçe olalı hiç bu kadar kamu yatırımının aynı anda yapıldığı bir dönem yaşanmamıştır. Son bir yıl içerisin yapılan kamu yatırımları kadar kamu yatırımı yapılmamıştır. Başbakanımız bize ülkenin batısında ne varsa doğusunda o olacak güneyinde ne varsa kuzeyinde o olacak talimatı veriyor. Türkiye'de bölgeler arasıdaki kalkınmışlık farkı ortadan kalkacaktır. Fark çok aza indirilmiştir. Bütün hedefimiz sizin yaşam kalitenizi yukarıya çekmektir. Gece gündüz çalışıyoruz.

Bakın bugün cumartesi günü, ama bütün amir ve müdürlerimiz ve kaymakamlarım ile sizin sorunlarını dinlemeye geldik. Artık bu bölgelerden kan davası görmek istemiyorum. En küçük anlaşmazlığınız silahın ucunda görmeyin. Bakın haklardan en önemlisi yaşam hakkıdır. Hiç kimsenin başka bir insanı yaşam hakkın kıymaya hakkı yoktur. Siz yapmazsın biliyorum, ama çevre köyleriniz uyarın. Artık elim barış yemeklerine gitmeye varmıyor. İlin valisi olarak kan davalarından sıkıldım" dedi.

Yapımı devam eden okul inşaatını gezdikten sonra Bağrıaçık köyüne geçen Vali Karaloğlu, okulda öğrencileri sorunları dinledi. Vali Münir Karaloğlu, 'Okulumuz suyu yok, su istiyoruz' diyen kız öğrencinin isteğini yerine girdirmesi için talimat verdi. Çocuklara oyuncak dağıtıldıktan son yine Emek köyüne geçen Karaloğlu, verilen yemekten sonra, Dorutay, Sağmalı ve Çaldıran yol inşaatı gezerek ilçeden ayrıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Münir Karaloğlu'nun Özalp Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement