Vali Yılmaz, Ailelerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Vali Yılmaz, Ailelerle Bir Araya Geldi

Vali Yılmaz, Ailelerle Bir Araya Geldi

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Aile Haftası münasebetiyle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Ensar Düğün Salonunda düzenlenen programda katılımcı aileler ile bir araya geldi.

17.05.2013 17:05

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Aile Haftası münasebetiyle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Ensar Düğün Salonunda düzenlenen programda katılımcı aileler ile bir araya geldi.

Programa Vali Adnan Yılmaz'ın yanı sıra, Eşi Aysel Yılmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Eşi Elka Bayram, Garnizon Komutanı Kd. Albay Ramazan Akça, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları Erdoğan Ülker, Miktat Alan, Volkan Barış Göçmez, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ruhi Çokan, Şehit ve Gazi Aileleri, Koruyucu Aileler ve Gönül Elçileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Adnan Yılmaz, "Güzel bir gecenin arifesindeyiz, sevgili konuklar saygıdeğer hanımefendiler. Sevgili çocuklar saygıdeğer aileler, hepinizi gönülden kutluyorum bu davete icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu çekirdek ailelerin ötesinde, her zaman vurgu yapıyoruz biz büyük bir aileyiz. Onun için emek sarf etmeliyiz büyütmeliyiz her evladımızın da bir ana ocağına, aileye ihtiyacı var. Bizim derdimiz, Düzce olarak bu olmalı diğer iller yarışırken biz geride kalmamalıyız. En önde olmalıyız, her evladımızı, 160 evladımızı ailelerle buluşturmalıyız. Bunu yapabilen bahtiyar aileler var şükran duyuyorum, Allah, onların evlerinin bereketini artırsın. Düzce bu ailelerle biz büyük bir aileyiz cümlesinin içini tam doldursun inşallah. Bizim idealimiz bu olmalı, her evladımızı bir aile ile buluşturmak bizim en önde gelen görevimiz olmalı. Çünkü aile, bireyleri ve toplumu bir arada tutan önemli bir güç kaynağıdır. Toplum yapısı güçlü oldukça, bireyler ve dolayısıyla aziz toplum daha güçlü olacaktır. Aile var oldukça, sağlıklı nesiller var olacaktır. Aile, bireyin huzuru ve mutluluğudur, toplumun birliği ve beraberliğidir, kültürün, tarihin sürekliliğidir. Güçlü aile yapısı, güçlü toplum demek olup aile içindeki sevgi, saygı, dayanışma, hoşgörü, sadakat sorumluluk ve inanç birliği ortak değerlerimizdendir. Çünkü, geleceğimiz olan çocuklar anneye, babaya, aileye emanettir. Şefkat ve merhamet odağı aile ocağıdır. 160 evladımızı şefkat ocağı ailelerle buluşturmak her birimizin fert fert görevi olmalıdır, mesainin bir kısmını da buna ayırmalıdır. Bugün Anıtpark meydanında ki engelli evladımızı bizlerle buluşturan ailelere merhaba dedik, onlarla buluştuk. Annenin feryadını duyduk, yaşadık. Lütfen diyor, sizden bir şey istemiyoruz ama bizi ziyaret edin. Allah aşkına biraz zaman ayırsak da gönül elçilerine omuz versek de bizler de zaman zaman hayata dair mesaimizin bir kısmını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüyle birlikte, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte, engelli ailelerimizi ziyarete ayırsak. Onların dertleriyle dertlensek, onların teneffüs ettiği havayı birlikte teneffüs etsek az şey midir?

Cennet annelerin ayağı altındadır, o anne evladına o engelli evladına hizmet ediyor onu yalnız bırakmayalım ki bizde nasiplenelim. Doğru aileleri doğru insanları kendimize daima örnek almalıyız. Peygamber efendimiz hadisi şerifinde Müslüman evlerin içinde en güzel ev, içinde yetime iyi muamele eden evdir." Mümin, diğer bir mümin için birbirini perçinleyen bir değer gibidir. O halde toplum olarak aile değerlerimizi korumaya yönelik hassasiyetimizi hiçbir zaman kaybetmemek dileğiyle tüm vatandaşlarımızın Aile Haftasını yürekten kutluyorum" ifadelerinde bulundu.

Programın sonunda, Düzce'de evlilik süreleri en uzun olan Emine - Niyazi Batur ve Fatma - Mustafa Çilingir ailelerine, Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından Onur Plaketi ve çiçek takdim edildi.

(AY)

17.05.2013 16: 45: 25

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yılmaz, Ailelerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement