Vatandaşlar Organ Doku Bağışı Standında Bilgilendiriliyor - Son Dakika
Yerel

Vatandaşlar Organ Doku Bağışı Standında Bilgilendiriliyor

Vatandaşlar Organ Doku Bağışı Standında Bilgilendiriliyor

Tekirdağ’da yaşayan vatandaşlar, 3-9 Kasım Organ Doku Bağışı Haftası kapsamında açılan stantta bilgilendiriliyor.

09.11.2015 13:24

Tekirdağ'da yaşayan vatandaşlar, 3-9 Kasım Organ Doku Bağışı Haftası kapsamında açılan stantta bilgilendiriliyor.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 3-9 Kasım Organ Doku Bağışı Haftası kapsamında Süleymanpaşa ilçesi Tuğlalı Park'a stant açıldı. İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri, stantta vatandaşları organ doku bağışı konusunda bilgilendirdi.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, stantlarda organ doku bağışı konusunda vatandaşlara doğru bilgilerin verildiğini ifade ederek, "3-9 Kasım Organ Doku Bağışı Haftası nedeniyle bilgilendirme yapıyoruz. Burada açtığımız stantlarda organ bağışı konusunda vatandaşlarımız bilgilendiriliyor. Organ bağışı ile ilgili İl Sağlık Müdürlüklerinde form dolduruluyor. Organ doku bağışı için kişini rızası olması, hayattayken kendisine bildirilmesi ve bu organ doku bağışı ile ilgili herhangi bir ücret talep edilmemesi gerekiyor. Dinen organını bağışlayanın da, organı alanın da rızasının olması gerekiyor. Organ bağışı olduktan sonra en güvenilir şekilde araçlarımızla tedbirler alarak organları yerlerine ulaştırıyoruz" dedi.

"HER ÇAĞRI BİR HAYAT PRENSİBİYLE HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Dr. Akbulut, Tekirdağ'da hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hakkında da bilgi vererek, "Şuan 6 tanesi Kamu Hastaneleri Birliğimizde olmak üzere toplam 60 ambulansımız bulunmaktadır. Yıllık ortalama 1 milyon 200 bin civarında çağrı aldık. Günlük 3 bin 400 çağrımız var. Bu çağrıların yüzde 95 gibi bir kısmı asılsız çağrılar. Her çağrı bir hayat prensibi ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Halkımızdan da isteğimiz gereksiz yere acil çağrı hattının meşgul edilmemesi" şeklinde konuştu.

3-9 Kasım Organ Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında açılan stantta Tekirdağ'da hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmeti araçlarının da tanıtımı yapıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vatandaşlar Organ Doku Bağışı Standında Bilgilendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement