Yalova'da 11. Kızılcık Şenlikleri - Son Dakika
Yerel

Yalova'da 11. Kızılcık Şenlikleri

Yalova\'da 11. Kızılcık Şenlikleri

Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy'de 11. Kızılcık Şenlikleri düzenlendi.

05.08.2014 12:46

Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy'de 11'inci Kızılcık Şenlikleri düzenlendi.

Şenköy Meydanı'nda düzenlenen şenliğe AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çınarcık Kaymakam Vekili Mehmet Kalyoncu, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, Şubaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan katıldı.

Şenköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhsin Sevencan kızılcığın faydalı bir meyve olduğunu hatırlatarak, "11. Şenköy Kızılcık Şenliği Festivali her sene olduğu gibi bu yıl da muhteşem geçti. Kızılcık, köyümüze gelir getiren ürünlerden biridir. Üreticimizin yüzünü güldürdü. Kızılcık çok faydalı bir meyvedir. Kanın pıhtılaşmasını sağlar. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Kızılcık ağacının kabukları ishali kesmeye yardımcı olur. Bazı uzmanlar kansere de iyi geldiğini ifade ederken, uyku düzensizliğini de ortadan kaldırdığını söylemektedirler. Böbrek taşlarının tedavisinde kullanıldığı anlatılır" diye konuştu.

Milletvekili Coşkun da köylülere Şenköy Göleti ile ilgili çalışmaların bittiğini ve ihaleye çıkılacağının müjdesini verdi.

11. Şenköy Kızılcık Festivalinde yapılan en güzel yetiştirici dalında birici Hidayet Yılmaz, ikinci Suat Şafak, üçüncü Kazım Karakaş oldu. Yarışmada dereceye girenlere altın ve hediyeler verildi.

Şenköy Kızılcık Festivalin'de Yalova Halk Oyunları ekibi sergiledikleri gösterilerini sunmaların ardından ikram yapıldı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da 11. Kızılcık Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement