Yalova'da Ekmek İsrafına Dikkati Çekmek İçin Yürüdüler - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Ekmek İsrafına Dikkati Çekmek İçin Yürüdüler

Yalova\'da Ekmek İsrafına Dikkati Çekmek İçin Yürüdüler

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ekmek israfının önlenmesi için yürüyüş düzenlendi.

24.05.2013 17:04

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ekmek israfının önlenmesi için yürüyüş düzenlendi.

Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan eski donanma tesislerinin bulunduğu alandan başlayan yürüyüşe yaklaşık 150 kişi katıldı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Burada bir açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, Türkiye'de günde üretilen 101 milyon ekmeğin 6 milyonun çöpe atıldığını söyledi.

Yalova'da ekmek israfının önüne geçmek için müdürlük olarak bir takım çalışmalar yapacaklarını dile getiren Karahan, şöyle konuştu:

"Tüketebileceğimiz kadar ekmek alma, ekmeğimizi israf etmeyip tasarruf etme bilincini geliştirmek istiyoruz. Çocuklarımızın israf etmeden yeterli ve dengeli beslenmesini istiyoruz. Çocuklarımızın beslenmesinde ekmeğin olması gereken kadar yer almasını istiyoruz. Araf suresinde 'Yiyiniz, içiniz fakat israf etmeyiniz' denilmektedir. Ekmek israfının parasal karşılığı 1,5 milyar liradır. Ekmek israfının parasal karşılığı yıllık un ihracatımıza eşittir. Ülkemizde bir yılda israf edilen ekmekle 16 derslikli 500 okul yapılabilir."

Türkiye'nin kaynaklarının sonsuz olmadığını belirten Karahan, "Bu toprakların bize verdiklerine hassasiyet gösterip sorumluluk sahibi olmamız gerekmektedir" dedi.

Etkinliğe Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Saim Eskioğlu, Ergün Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya, Halk Sağlığı İl Müdürü İbrahim Dedecan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun de katıldı. - YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da Ekmek İsrafına Dikkati Çekmek İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement