Yaşar Uğurlu'dan Okul Yöneticisi ve Öğretmenlere Konferans - Son Dakika
Yerel

Yaşar Uğurlu'dan Okul Yöneticisi ve Öğretmenlere Konferans

Yaşar Uğurlu\'dan Okul Yöneticisi ve Öğretmenlere Konferans

Muğla'da "İletişimden Eğitime Medya Okuryazar Olma İhtiyacı" konulu konferans verildi.

05.05.2014 16:16  Güncelleme: 10:18

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Medya Bağımlılığı" faaliyetleri kapsamında Muğla'nın Yatağan ilçesine gelen RTÜK İnsan Kaynakları Daire Başkan Yardımcısı Dr. Yaşar Uğurlu tarafından "İletişimden Eğitime Medya Okuryazar Olma İhtiyacı" konulu konferans verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Muğla Eğitiminde Bilge Hareketi"nin "Biz Bir Aileyiz" projesine ait "Medya Bağımlılığı" faaliyeti kapsamında Yatağan'daki ortaokul ve ortaöğretim okullarında görev yapan yönetici, rehber öğretmenler, sosyal bilgiler, bilişim teknolojileri öğretmenleri ile medya okuryazarlığı dersini okutabilecek farklı branşlarda görev yapan yönetici ve öğretmenlere yönelik "Medya Okuryazarlığı Konferansı" düzenlendi.

Yatağan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar yaptı.

Muğla'nın tüm ilçelerinde her gün 2 konferans düzenleyerek medya okuryazarlığı dersiyle ilgili olarak bilgilendirmeler yapıldığını söyleyen Çınar; "Haziran ayının ilk haftası bir yarışma duyurusunda bulunacağız. Bu yarışmada, öğrencilerimiz yaz boyunca, kullanmakta oldukları teknolojik araçlarla, medya bağımlılığı ile ilgili yaşadıklarını, resim, kompozisyon ve şiirlerle yorumlayacaklar. Eylül ayı içerisinde de bu çalışmalarla ilgili bir derecelendirme yapacağız" dedi.

Konferansın konuşmacısı RTÜK İnsan Kaynakları Daire Başkan Yardımcısı Dr. Yaşar Uğurlu ise, "İletişimden Eğitime Medya Okuryazar Olma İhtiyacı" konulu konferansta, medya okuryazarlığının yeni bir uygulama olmasına rağmen aslında eskiden beri okul gazeteleriyle birlikte bunun uygulandığını söyledi.

Okul gazetesi uygulamasının, ciddi bir medya okuryazarlığı dersi olduğuna vurgu yapan Uğurlu, okul gazetelerinin asıl amacına ulaşamadığı için uygulamadan kaldırıldığını belirtti.

Konferansa, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Şube Müdürü Murat Eskiakgün, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Çüngür, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Çırpan, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaşar Uğurlu'dan Okul Yöneticisi ve Öğretmenlere Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement